USA NYUGATI-PART

 

1.nap Budapest  - Los Angeles

Elutazás Budapestről átszállással Los Angelesbe. Étkezés a gép fedélzetén. Késő este érkezés a városba, majd transzfer a szállodába (2 éj).

2.nap Los Angeles - Disneyland
A mai napon egész napos kirándulást teszünk az amerikai Disneyland-be. A szórakoztató park
alkalmas minden korosztály számára. Éjjel láthatjuk a tűzijátékok és egyéb speciális szórakoztató műsorokat is. Tökéletes azok számára, akik szeretnének mindent megnézni egy látogatás alkalmával.

A mese világa helyett választható továbbá az  „Angyalok városának” megismerése,  Universal Stúdió vagy a Sea World Los Angeles is.

A városnézés során a kiemelt történelmi nevezetességeket nézhetjük meg: Hollywood, valamint a Hollywood Blvd., Kínai Színház, és a Kodak Színház, amely állandó otthont ad az Oscar-díj gálának.

Az Universal Stúdió, ahol a filmek varázslatos világába látogatunk el. A stúdió, mint szórakoztató park funkcionál. Itt forgatták többek között a Shrek és a Jurassic Park filmeket. Több élőben zajló forgatást is megfigyelhetünk a nap folyamán.

3.nap Los Angeles – Solvang - Hearst kastély
Magunk mögött hagyjuk Los Angelest. Útközben megállunk Santa Ynez völgy kicsiny dán falujában Solvang-ban. Észak európai házak, szélmalmok teszik a tájat varázslatossá. A híres Hearst kastélyához délután érünk. A San Simeon-i kastély tulajdonképpen egy hatalmas lakóház, amely kissé megalomán tulajdonosának gyerekkori álma volt. 165 szobás, impozáns  Hearts a „világgal” akarta körbevenni magát, amely Kalifornia legnagyobb kastélya.  Este érkezés San Franciscoba.

4.nap San Francisco
Reggel a san franciscoi kínai negyeddel kezdjük napunkat. Ezt követően megnézzük a híres Golden Gate hidat, és a világ legkanyargósabb utcáját, a 400 m hosszú, 90 fokos szögekkel tűzdelt Lombard utcát. Következő állomásunk a város legkedveltebb turistalátványossága, a 39-es móló (Fisherman’s Wharf), ahol ezernél is több fóka sütteti hasát a stégen. Majd egy fél órás hajóút során San Francisco városképét láthatjuk (Alcatraz, Angyal és Kincses sziget). Délután ellátogatunk a Stanford Egyetemre is.

5.nap Yosemite Nemzeti Park
Délelőtt Kalifornia legnagyobb nemzeti parkjába, a Yosemite Nemzeti Parkba kirándulunk. A Sierra Nevada hegyvonulatainak nyugati lejtőjén fekszik. Csipkézett sziklák, groteszk formák, tátongó szakadék, vízesések és a végtelen hegygerincek tárulnak elénk. A park növényvilágának legjelentősebb értékét a mamutfenyők képviselik. Megnézzük a lenyűgöző El Capiton közelében található Yosemite vízesést, amely 750 m magasról zúdul alá, Földünk 8. legnagyobb vízesése. A völgy bejáratánál pazar látvány tárul elénk. A tájat gránit hegyek formálják. Este érkezés és szállás Los Angelesben (2 éj).

6. nap Las Vegas
Reggel a Mojave-sivatagon keresztül utazunk a világ egyik szórakoztató központjába, Las Vegasba.  Útközben vásárlási lehetőség a híres Tanger Factory Outlet áruházban, ahol 400 világmárka közül válogathatunk. Délután érkezés Las Vegasba - szabadprogram, vagy utazhatunk az egysínű sivatagi monorail 6,5 km hosszú vonalán, ahonnan pompás kilátás nyílik a városra a magasból. Megnézhetjük a híres, luxus Bellagio hotel-kaszinó parkot, ahonnan este az impozáns “szökőkút show”-ban gyönyörködhetünk. Szállás Las Vegasban (3 éj).

7.nap Las Vegas
Szabadprogram.

8.nap Las Vegas - Grand Canyon
Egész napos kirándulást tehetünk a Grand Canyonhoz légkondicionált autóbusszal. Rövid fotószünet egy kilátópontnál, ahonnan kiválóan látszik a Hoover-gát és a Mead-tó (itt van a világ egyik legnagyobb vízi erőműve). A  Grand Canyon Földünk egyik leghíresebb természeti csodája. A több, mint 1.000 méter mély szurdokot, évmilliók alatt vágta a Colorado folyó a fennsíkba. A nap csúcspontjaként végigsétálhatunk a Skywalk (Égi séta) kilátó U-alakú üvegpadlóján, mely 1.200 méteres magasságban nyúlik a kanyon fölé. Az óriás IMAX moziban 3 dimenzióban élvezheti a kanyon összes szépségét, érintetlen természetét.
A program ára -West Rim, Skywalk- 100 $/fő, ami a belépőjegyeket is tartalmazza.

9.nap Las Vegas – Los Angeles
Elutazunk a kaliforniai Angyalok Városába, Los Angelesben. Első megállónk az Ethel M Csokoládégyár és a Botanikus Kaktuszkert. Végigkísérjük a csokoládégyártás lépéseit, majd a
látogatás végén vásárolhatunk az édességekből is. Az egy hektáron elterülő Kaktuszpark  területén 350 különböző kaktuszfaj él. A legnagyobb az USA-ban. Este transzfer a repülőtérre

10.nap Los Angeles - Budapest
Hazarepülés átszállással Budapestre. Étkezés és éjszaka a repülőgép fedélzetén. 

Körutazásunk során a Howard Johnson, Hilton, Holiday Inn, Stratosphere hotelláncban történik az elszállásolás.


IDŐPONTOK: 2013.03.28-04.06., 2013.09.07-09.16.

IDŐTARTAM: 10nap / 9éj

RÉSZVÉTELI DÍJ: 389.900Ft/ fő

A biometrikus (bordó színű) útlevéllel rendelkező utasainknak nem kell vízum az USA-ba, csak egy elektronikus regisztráció, amelyet a www.usembassy.hu oldalon lehet megkérni. Amennyiben ezt elutasítják, vízumot kell igényelni. A kék útlevéllel rendelkezőknek továbbra is vízum szükséges. A regisztráció az utas feladata! Ingyenes repülőtéri parkolás utazása alatt

Részvételi díj tartalmazza: repülőjegyet, 9 éjszaka kétágyas elhelyezéssel deluxe színvonalú szállodában, közlekedés autóbusszal, programok, angol és magyar nyelvű idegenvezetés 

Részvételi díj nem tartalmazza: Repülőtéri illeték, transzferek: 134.900 Ft Egyágyas felár: 98.900 Ft Étkezés: 8 - 10 $/fő/alkalom Belépők: kb. 140 $ /fő BBP biztosítás (840Ft/fő/naptól), sztornó biztosítás (1,9%-a az alapárnak), borravaló kb:8-10$/fő/nap.

A repülőtéri illetékek ára változhat, kérem érdeklődjön az aktuális illeték áráról!

 

                


Comments