Tibet-Nepál körutazás

 

 

Elhelyezés: 3-4*-os szállodákban

Ellátás:  félpanzió
A csoportot magyar idegenvezető kíséri.

 

1. nap
Elutazás Budapestről menetrend szerinti járattal, két átszállással.

2. nap
Megérkezés Kínához tartozó Tibet tartomány fővárosába, Lhászába. Transzfer a szállodába, majd pihenés, akklimatizálódás a magaslati levegőhöz.

3. nap
Egész napos városnézés: Tibet Múzeum, majd a gelugpa, avagy a sárgasüveges buddhista rendhez tartozó Drepungkolostor és Sera kolostor megtekintése, Szállás Lhászában.

4. nap
Reggeli után városnézés: a dalai lámák egykori székhelye, a Potala palota megtekintése, mely a Marpo-hegy tetejéről uralja a város látképét. Majd a nyüzsgő Barkhor következik, melyet alkonyattól hatalmas tömegek lepnek el. A 7. sz óta végzett zarándokkör, az óramutató járásának megfelelően a Jokhang templom körül a legszentebb "kora" (vallási ritus, szent kör) Tibetben. A legjelentősebb tibeti templom meglátogatása után szállás Lhászában.

5. nap
Reggeli után kirándulás Dél-Tibet legnagyobb tavánál, a Yamdrok-tónál, mely a négy szent tibeti tó egyike. Délután látogatás a dalai lámák egykori nyári rezidenciájához, a Norbulingkához. Szállás Lhászában.

6. nap
Reggeli, majd kirándulás a Gokpori hegygerincen található Ganden kolostorba. A kolostor legfőbb vonzereje nem az épületekben, hanem a "korá-ban", az egyórás zarándoklatban rejlik. A körút a csodálatos táj látványával és egy-két csörtennel kecsegtet, amelyeket a turisták tetszés szerint, a zarándokok viszont kötelezően egy lábon ugrálnak körbe. Később látogatás egy kárpit manufaktúrában. 

7. nap
Reggeli, majd utazás repülővel Nepálba, Katmanduba. Transzfer a szállodába majd pihenés és ismerkedés a környékkel, városnézés:
 Durbar Square, Swayambhunath, Kumarit megtekintése. Szállás Katmanduban.

8. nap
Reggeli, majd városnézés: i.sz. 1-3 századi Pashupatinath templom, melyet Shivának szenteltek, ezután a nyolcszögletű mandala tetején álló Boudhanath sztúpa következik, amely a világ egyik legnagyobb buddhista sztúpája, úgy tartják, hogy Manadeva király építtette. Itt található Buddha mindent látó szeme. Majd utazás Bhaktapurba, másik nevén Bhadgaonba, mely Nepál középkori művészetének és építészetének központjába. Itt megtekintjük többek közt a Taleju templomot, Datratra és Darbar teret,  az 55 ablakos palotát, a fazekasok terét.

9. nap Reggeli után látogatás a Katmandu melletti Patanba (amely Lalitpur néven is ismert), a művészetek városába. 4 sztúpa határolja a várost, amelyeket i. sz. 3. században építtette Ashoka császár. Megtekintjük az Arany templomot, patani Durbar teret, Kumbheswor templomot. Visszatérés Katmanduba.

10. nap
Reggeli után szabad program Katmanduban. A város egyéni felfedezése. Szép idő esetén fakultatív programlehetőség egy reggeli sétarepülés a Mount Everest felett. Délután transzfer a repülőtérre és hazautazás két átszállással.

11.nap

Megérkezés Budapestre.

 

 

Egyágyas felár: 89.900.-Ft/fő
Repülőtéri illeték: cca. 89.000.-Ft/fő
Vízumdíj: 32.000.-Ft/fő (egyszeri belépés)
Útlemondási biztosítás: 8.900.-Ft/főtől


A részvételi díj tartalmazza: a nemzetközi és belföldi repülések árát turista osztályon, transzfert, a szállást, az ellátást, a program szerinti belépőket, valamint a programhoz légkondicionált autóbuszok költségét, a magyar nyelvű idegenvezetést, a vonatjegyeket, valamint a tibeti belépési engedélyt.
A részvételi díj nem tartalmazza: a repülőtéri illetéket és díjat, a vízumdíjat, valamint a biztosítást, és a borravalókat és a fakultatív programok árát.
FIGYELEM! A repülőtéri illeték árfolyamfüggő, ezért az indulás időpontjáig változhat.

 

RENDELJE MEG MOST!                                                                                                                                                 (AT)