Üdülés, nászút és esküvő Thassoson

 


Thassos Görögország legészakibb szigete, melyet Smaragd szigetként is emlegetnek  Buja zöld növényzet, kristálytiszta azúrkék és smaragdzöld tengervíz jellemzi. Homokos stranddal, vízbe ereszkedő sziklákkal, úszásra csábító kis öblökkel várja a strandolni vágyókat. Könnyen megközelíthető,hiszen közel van a macedón határhoz és a rendszeres kompjáratnak köszönhetően Kavala városától is csupán 40 perc alatt elérhető. 

Fővárosa Limenas, mely nyüzsgő, élettel és turistákkal teli kikötőváros. A szigeten számos látnivaló található, mint például az ógörög színház maradványai (Ke. 5. századból maradt fent) vagy az Archangelos Michail kolostor. A sziget híres olívaolajáról ,boráról és kiváló minőségű mézéről. Világszerte ismert a speciális tisztaságú és minőségű hófehér thassos-i márvány is. A természet szerelmeseit várja a sziget belsejében található hegyvidék, melynek legmagasabb csúcsa közel 1300 méter magas.  Thassos egy szinte teljesen kör alakú sziget, melyen közel 100 km hosszú útvonal vezet körbe. Érdemes autóba szállni és körbe járni a szigetet, majd egy-egy szakaszon meg-megállva gyönyörködni a feledhetetlen kilátásban. A hegyoldalak számos apró falvat rejtenek, ahol a turistának olyan érzése támad, mintha megállt volna az idő.

 Thassos leghíresebb partszakasza a 4 km hosszú Golden Beach, mely gyönyörű homokos parttal és kristálytiszta vízzel várja a strandolókat. A Golden Beach Skala Panagia faluban kezdődik és Skala Potamia faluban végződik. Golden Beach tengerparti sétányán megannyi szupermarket, ajándékbolt, bár, kávézó és taverna található. A éjszakai szórakozás kedvelőit klubbok és zenés bárok várják.

Utazás:

-Repülővel: Bécs-Kavala-Bécs vagy Budapest-Thesszaloniki-Budapest útvonalon. 

-Egyénileg, autóval: Budapest-Keramoti (kb 1200km). Keramoti városból indul a komp a szigetre, ára 3EUR/fő/út.


A thassosi kikötőben magyar idegenvezetőnk várja az utasokat!

KÉRJE AJÁNLATUNKAT!


ÍZELÍTŐ SZÁLLÁS AJÁNLATAINKBÓL:
ALEA HOTEL & SUITES****+

Ntinas Lux Aparthotel
Corali Luxury Stúdiók

AITHRION APARTMAN

Filipidis Stúdiók

Enavlion Hotel***


Comments