REJTELMES ALBÁNIA - KÖRUTAZÁS TENGERPARTI ÜDÜLÉSSEL

UTAZÁSI INFORMÁCIÓK
Időpont: 2018. június 23-30. Időtartam:
utazással együtt 8 nap / 7 éj 
Útvonal:
2 éj Tirana, 1 éj Durres, 2 éj Vlora, 2 éj Saranda Utazás:
a Wizz Air közvetlen repülőjáratával Budapest - Tirana - Budapest útvonalon menetrend szerinti, a körutazás alatt légkondicionált autóbusszal 

Tervezett menetrend:
június 23. Budapest 13:25 Tirana 14:50
június 30. Tirana 15:30 Budapest 17:00 
Elhelyezés:
középkategóriájú, helyi 4 csillagos szállodákban, kétágyas szobákban
Tirana, Golden City Hotel vagy hasonló
Durres, Edart Hotel vagy hasonló
Vlora, Bologna Hotel vagy hasonló
Saranda, Saranda International Hotel vagy hasonló 
Ellátás:
reggeli, felár ellenében félpanzió 
Minimum létszám:15 fő 
Idegenvezető: kiváló helyismerettel rendelkező magyar nyelvű idegenvezető az utazás teljes időtartama alatt


Albániában olyan természeti csodák vannak, hogy érthetetlen, miért tartott több mint 20 évig, hogy mindezt a világ elé tárják. Elfeledett régészeti lelőhelyek, kis falvak, ahol megállt az idő, kristálytiszta vizű tengerparti üdülőhelyek méltán kerülnek be a mediterrán Európa látnivalói közé. Tirana modernizálódó főváros, de hangulata őrzi az elzárt idők lehelletét.

1. nap / június 23. / Tirana
Elutazás Tiranába menetrend szerint.
Megérkezés után transzfer a szállodába.

2. nap / június 24. / Durres
Reggeli, majd városnézés Tiranában. A 17. században alapított város 1925-ben lett Albánia fővárosa, hosszú évtizedekre elzárva a látogatók elől. Az utóbbi években az elszigeteltségből kilépő ország fővárosán is nagy változások történtek. Felújított épületek, új beruházások és a modern életvitel váltotta fel a majd 60 éves bezártságot. Mindezzel együtt Tirana megőrizte titokzatosságát, mellyel látogatók sokaságát vonzza magához. A városnézés főbb látványosságai: Skanderbeg tér, Et’Hem Bey mecset, Óratorony, Nemzeti Múzeum, Kultúra Palota, Nemzeti Történelmi Múzeum (kívülről). Rövid séta a Bloku negyedben - Enver Hodzsa idejében a hatalmon lévő elit lakhelye volt-, hangulatos kávézók, éttermek színhelye. Tirana manapság gazdasági, kulturális és politikai központ, egyetemi város. Továbbutazás Krujába, Észak-Albánia egyik legnagyobb városába, mely tele van a történelem nyomaival és egyben az albán nemzeti hős, Gjergj Kastrioti Skanderbeg szülővárosa. A kastély megtekintése, majd szabadidő a bazárban. Ebédidő az erődben (fakultatív).
Továbbutazás Durresbe, az ősi görög-római kikötővárosba, mely manapság római katolikus és ortodox érseki székhely, az ország második legnagyobb városa. Az albániai idegenforgalom elsőként Durresben indult fejlődésnek, köszönhetően tengerparti fekvésének és jó megközelíthetőségének, mely a fővárosból kiinduló autópályát jelenti.
Szállás Durresben.

3. nap / június 25. / Vlora
Reggeli után Durres megtekintése: az egykor Durrazzo néven ismert város Albánia egyik legősibb települése. A városnézés során a bizánci falak, római amfiteátrum, és a régészeti múzeum látható. Továbbutazás Beratba, az „ezer ablak városába”, mely az UNESCO Világörökség része. Látnivalói: királyi mecset, Helveti Tekke, Onuphri Ikon Múzeum. Fakultatív ebédlehetőség útközben: rusztikus ételek és helyi borok kínálatával. Továbbutazás Vlorába, mely fontos kikötő és érseki székhely, a tengerparton fekszik. Útközben átutazás a Llogara- hágóra vezető szerpentinen, ahonnan tiszta időben látható az Albán Riviéra és még Korfu szigete is.
Szállás Vlorában.

4. nap / június 26. / Vlora
Szabad program a tengerparton. Az Adriai- és a Jón-tenger érintkezésénél fekvő üdülőhely egy öbölben található: homokos-köves, sziklás tengerparttal, az Adriai- tengerre jellemzően tagolt, változatos formációkkal.
Szállás Vlorában.

5. nap / június 27. / Saranda
Reggeli, majd kirándulás a Butrinti régészeti feltárásokhoz, Aesculapius temploma, színház, római csarnok, fürdők, bizánci bazilika, oroszlánkapu és sok más látványosság megtekintése. Délután egy földalatti forrás, a Kék Szem forrás megtekintése.
Szabadidő, szállás Sarandában: az Albán Riviéra legdélebbi pontja a Jón-tenger partjánál.

6. nap / június 28. / Saranda
Szabadprogram a tengerparton, szállás Sarandában.

7. nap / június 29. / Tirana
Reggeli, majd elutazás Gjirokastra-ba, a múzeumok városába. A városka a közeli Gjera hegy lábánál fekszik, s többek között itt található Enver Hodzsa szülőháza, mely ma néprajzi múzeum. A városka fölé magasodó 18. századi fellegvár és a fegyvermúzeum meglátogatása.
Visszautazás Tiranába, szállás.

8. nap / június 30. / Trirana
Reggeli, majd szabad program. Transzfer a repülőtérre, visszautazás Budapestre a menetrend szerint.


Részvételi díj: 189 000 Ft/fő
Egyágyas felár: 49 000 Ft/fő
Félpanziós felár*: 28 000 Ft/fő
Repülőtéri illetékek és díjak: 69 000 Ft/fő
Belépők felára (kötelező): 19 000 Ft/fő

A részvételi díj tartalmazza:
repülőjegyet Budapest - Tirana - Budapest útvonalon, repülőtéri transzfereket és közlekedést Albánián belül légkondicionált autóbusszal, 7 éjszaka szállást reggelivel, a leírásban szereplő programokat, városnézéseket, kirándulásokat, magyar nyelvű idegenvezetést Budapestről az utazás teljes időtartama alatt, baleset- betegség- és poggyász biztosítást, útlemondási biztosítást.
Külön fizetendők:
repülőtéri illetékek és díjak, félpanziós felár*, helyi borravaló.
Comments