Portugália-Madeira

 
 
Időpont: 2011. december 26-január 2.
Időtartam: 8 nap / 7 éjszaka (2 éj Lisszabon, 1 éj Fatima, 1 éj Portó, 3 éj Funchal)
Utazás: menetrend szerinti járatokkal Budapest-Lisszabon és Porto-Funchal-Budapest útvonalon, visszaútban lisszaboni átszállással, a körutazás alatt légkondicionált autóbusszal.
 
 
Program:
 
1. nap Elutazás repülővel Lisszabonba. Szállás Lisszabonban. 
2. nap Városnézés Lisszabonban: Szent György vár (kívülről), a régi Alfama negyed, a Belém Torony (kívülről), a Felfedezők Emlékműve, és a Jeronimos Kolostor megtekintése (a belépő a kerengőbe a helyszínen fizetendő). Továbbutazás Sintrába, ahol látogatás a 15. századi Királyi Palotában, majd a Cabo da Rocához, amely kontinensünk legnyugatibb pontja. Szállás Lisszabonban. 
3. nap Utazás Óbidosba, a fehér házairól és meggylikőrjéről nevezetes, dombtetőre épült kis faluba, majd Nazaré, a bájos halászfalu megtekintése. A következő állomás Batalha, a Világörökség részét képező kolostor megtekintésével, majd továbbutazás Fatimába, Európa egyik legjelentősebb zarándokhelyére, ahol a búcsújáróhely megtekintése. Szállás Fatimában.
4. nap Elutazás Portóba, a hidak városába, amely az Unesco Világörökségét gazdagító óvárosával kihagyhatatlan látnivaló. Városnézés, majd látogatás egy borospincébe, ahol az igazi portói kóstolására nyílik lehetőség. Szállás Portóban.
5. nap Elutazás repülővel Madeira szigetére. Transzfer a szállodába. Délután félnapos városnézés Funchalban, a fővárosban, látogatás a színes virág- és  zöldségpiacra és egy kézimunka üzembe, séta a belvárosban, majd a XV. századi  katedrális megtekintése. A kirándulást egy borospince meglátogatása zárja. Szállás Funchalban.
6. nap Szabadidő Funchalban vagy egész napos fakultatív program ebéddel  Pico do Arieiro - Santana: 19 000 Ft. Kirándulás Pico do Aireróhoz, a sziget legmagasabb pontjához. Először látogatás a Ribeiro Frio Nemzeti Parkban, majd Santanában, amelyet jellegzetes, zsúpfedeles házai tettek híressé. Szabadidő ebédre, majd visszautazás Funchalba Porto da Cruz, Portela és Machico érintésével. Szilveszteri vacsora  és szállás Funchalban. 
7. nap Szabad vagy egész napos fakultatív program ebéddel Camara de Lobos - Porto Moniz: 21 000 Ft. Utazás a festői Camara de Lobos halászfalu érintésével Cabo Girao hegyfokához, majd a gyönyörű Serra D’Água völgy után ebéd Sao Vicentében.  Ebéd után a kirándulás folytatódik a sziget legnyugatibb csücskébe, Porto Monizba, majd Paul da Serrára, az 1 400 méteres magasságban elterülő fennsíkra. Az utolsó állomás Encumeada, ahonnan a sziget déli és északi partja egyszerre látható, majd visszautazás Funchalba. Szállás Funchalban.
8. nap Kora hajnalban transzfer a repülőtérre, elutazás menetrend szerinti járattal, lisszaboni átszállással Budapestre.
 
A fakultatív kirándulások minimum 15 fő esetén indulnak és tartalmazzák az autóbuszos közlekedést, a szükséges belépőket és a magyar nyelvű idegenvezetést.
utazás módja: repülővel
utazás típusa: csoportos
út típusa: Ünnepi ajánlatok
idegenvezetés: Az utat a Chemol Travel idegenvezetője kíséri.
elhelyezés: középkategóriájú (helyi négycsillagos) szállodákban, kétágyas szobákban.
ellátás: bővített kontinentális reggeli, felár ellenében menüs vacsora és szilveszteri vacsora.
minimum létszám: 20 fő
az ár tartalmazza: utazás a leírásnak megfelelően repülőgéppel és autóbusszal, 7 éjszaka szállás kétágyas szobában reggelivel, a leírt programok, magyar idegenvezetés, betegség-, baleset-, poggyász- és útlemondási biztosítás.
az ár nem tartalmazza: a repülőtéri illetékeket és díjakat, a szilveszteri vacsora árát, valamint a belépők felárát és az ajánlott borravalót (kb. 3 EUR/nap).

 
 

 
 
RENDELJE MEG MOST!                                                                                                                                               (CHT)