Portugália körutazás

 

 
 
Portugália, az egykori gyarmatbirodalom tájaival és kultúrájával lebilincseli látogatóit. Egész évben napsütésben fürdik, mediterrán klímája mindig kellemes. Az ország belseje sokak előtt rejtve marad, pedig itt is számtalan vár, kolostor és palota tanúskodik mozgalmas történelméről.

Pótcsoport:   szeptember 30-október 7.

Időtartam: 8 nap / 7 éjszaka (2 éj Lisszabon, 1 éj Fatima, 2 éj Portó, 2 éj Lisszabon környéki óceánpart). 
Utazás: közvetlen, menetrend szerinti járatokkal Budapest – Lisszabon – Budapest útvonalon, a körutazás alatt légkondicionált autóbusszal. 
 
Program:
 
1. nap Elutazás repülővel Lisszabonba, ahol vacsora és szállás.
 
2. nap Félnapos városnézés Lisszabonban: a középkori Szent György vár, a híres Alfama negyed, a Belém Torony (kívülről), a Felfedezők Emlékműve és a Jeronimos Kolostor megtekintése (a belépő a kerengőbe a helyszínen fizetendő). Továbbutazás autóbusszal a festői szépségű Cabo da Rocához, Európa legnyugatibb pontjához, majd Sintrába, a romantikus kis városkába, amely Lord Byront is megihlette hangulatával. Séta, majd a 15. századi Királyi Palota megtekintése. Vacsora és szállás Lisszabonban.
 
3. nap Elutazás autóbusszal Óbidosba, a hangulatos, dombtetőre épült, falakkal védett kis faluba, amelyet hófehér házai tesznek jellegzetessé. Továbbutazás Nazaréba, a bájos halászfaluba, ahol rövid szabadidő, majd Batalhába, ahol a Világörökség részét képező kolostor megtekintése. A kolostor Portugália egyik építészeti remeke, kápolnájában van eltemetve Tengerész Henrik, a híres felfedező. Délután megérkezés Fatimába, ahol a búcsújáróhely megtekintése a katedrálissal, majd vacsora és szállás.
 
4. nap Továbbutazás Portóba, ahol informatív városnézés. Portó borospincéivel, a Ribeira negyed színes cserepes házaival és az Eiffel tervezte kétszintes híddal az ország egyik legérdekesebb hangulatú városa. Az ízletes portói bor kóstolására nyílik alkalom egy borospincében. Vacsora és szállás Portóban.
 
5. nap Egész napos kirándulás Bragába, amely a római időkben Galícia központja volt, ma tartományi székhely. A történelmi városrész megtekintése a Jó Jézus búcsújáró templommal. Továbbutazás Ponte de Limába, a zöld bor városába, majd a 14. századi, Lima folyó partján fekvő Viana de Castelo városka érintésével visszautazás Portóba Vacsora és szállás Portóban.
 
6. nap Elutazás Coimbrába, Európa egyik legrégibb egyetemi városába, amely a 12. században az ország és királyság központja volt. Városnézés keretében a Katedrális (belépő a helyszínen fizetendő) és a híres Egyetemi Könyvtár megtekintése. Továbbutazás Tomarba, a templomok városába, ahol a Krisztus-rendi kolostort látogatják meg. Utazás a Lisszabon környéki óceánpartra, ahol vacsora és szállás.
 
7. nap Egész nap szabad, pihenés az óceánparton. Félpanziós ellátás a szállodában.
 
8. nap Transzfer a lisszaboni repülőtérre, visszautazás repülővel Budapestre.
 
 
 
 

Hasznos információk

Beutazás, vízum: Magyar állampolgároknak a hazautazás dátumától számítva még 6 hónapig érvényes útlevél, vagy érvényes személyi igazolvány szükséges a beutazáshoz. Vízum nem szükséges. Egészségügyi előírások: a csapvíz iható, kötelező védőoltás nincs. Javasolt védőoltások és bővebb információ: www.utazaselott.hu. Időeltolódás: - 1 óra Magyarországhoz képest. Időjárás: az éghajlat egész évben kellemes, még a leghidegebb téli hónapokban is ritkán megy 10 fok alá. Tavasszal változékonyabb, nappal átlagosan 14-16 fok jellemző, emiatt réteges öltözködés javasolt. Este akár 8-10 fokot is lehűl a levegő. Északon, Portóban 2-3 oC-al hűvösebb van a lisszaboni időjáráshoz képest. Hivatalos fizetőeszköz: EUR.
utazás módja: repülővel
utazás típusa: csoportos
út típusa: Körutazások repülővel
idegenvezetés: Az utat a Chemol Travel idegenvezetője kíséri.
elhelyezés: középkategóriájú (helyi három- és négycsillagos) szállodákban, kétágyas szobákban.
ellátás: félpanzió (bővített kontinentális reggeli és menüs vacsora).
minimum létszám: 25 fő
az ár tartalmazza: utazás a leírásnak megfelelően repülőgéppel és autóbusszal, 7 éjszaka szállás kétágyas szobában félpanzióval, a leírt programok, magyar idegenvezetés, betegség-, baleset-, poggyász- és útlemondási biztosítás
az ár nem tartalmazza: a repülőtéri illetékeket és díjakat, valamint a belépőjegyeket és az ajánlott borravalót (kb. 3 EUR/nap).
 

 
 
 
 
 
RENDELJE MEG MOST!                                                                                                                                                 (CHT)