Peking

 
 
 
 

 

 
 

1. nap 

Elutazás 13.20-kor Budapestről közvetlen járattal Pekingbe.

 

2. nap

Érkezés kora hajnalban Pekingbe, majd transzfer a szállodába, útközben az olimpiai létesítmények megtekintése kívülről, így a Madárfészek stadiont és a Vizes kocka úszóközpontot is láthatják. Később városnézés, a Tiananmen Guangchang, a Mennyei Béke kapujának terét járják be. Itt látható Mao Mauzóleuma, az Országos Népi Gyűlés csarnoka, Kínai Nemzeti Múzeum, a Népi Hősök Emlékműve, és a Mao Ce-tung portréjával díszített Tiananmen kapu, melyen keresztül át vezet az út Kína legcsodálatosabb műemlékéhez, a Tiltott Városba, más néven a Palotamúzeumba. A Tiltott város a császári Kína legmaradandóbb emléke, 24 császár uralkodott innen, csaknem 500 éven keresztül. A kínai univerzum szimbolikus központját kizárólag a császári udvarnak és az előkelőségeknek tartották fenn egészen az 1920-as évekig. Délután Peking egyik leghangulatosabb nevezetességét, az Ég Templomát, azaz a Tian Tan templom együttest tekintik meg, mely a kínai építészet egyensúlyra törekvésének és szimbolikájának megtestesítője. Itt imádkozott és mutatott be áldozatot a császár az Égnek és őseinek a téli napforduló idején. A császár az Ég fiaként a közben járhatott a szellemeknél népe java és a jó termés érdekében. Szállás Pekingben.

 

3. nap

Reggeli után kirándulás a híres Nagy Falhoz, melyet a császárság korában több dinasztia építtetett az északról fenyegető támadások ellen. 6500 km hosszan húzódik, mely rövid részét alkalmuk adódik megcsodálni. Ezután a 16 Ming császár közül tizenháromnak a végső nyughelyet nyújtó Ming-sírok együttesét nézik meg, mely a kínai sírépítészet egyik legszebb példája. A sírkert helyszínét a feng shui szerint kedvező fekvése alapján választották ki: dél felé nyitott, míg a többi oldalról egy hegylánc állja útját az északi széllel érkező gonosz szellemeknek.  A sírhoz vezető 7 km-es út egyik szakasza a Szellemek útja mentén 36 hivatalnok, katona, állat és mitikus szörny kőszobra áll. Délután vásárlási lehetőség a selyempiacon. Szállás Pekingben.

 

4. nap

Reggeli, majd kirándulás a Világörökség részét képező Nyári Palotába, mely hatalmas területen fekszik a belvárostól 10 km-re. A palota a Qing császárok nyári rezidenciája volt. Itt található többek közt a 728 méteres fedett hosszú folyosó, melynek fagerendáit közel 14 ezer festmény díszíti. A díszes templomépületekkel borított Hosszú Élet hegyét a Buddha Illata pavilon uralja, mely a Kunming-tóra tekint alá. Később a legjelentősebb tibeti buddhista kolostort, a Láma-templomot keresik fel, melyet a 17. században építettek.  Délután riksában ülve megismerhetik a császárkori Kínára jellemző település formát a hutong túra alkalmával. Este zamatos pekingi kacsavacsora, majd transzfer a repülőtérre és hazautazás Budapestre közvetlen járattal 02.20-kor.

 

5.nap

Megérkezés Budapestre 05:30-kor.

 

Részvételi díj:      189 900.-Ft/fő

Egyágyas felár:   19 900.-Ft/fő

A részvételi díj tartalmazza: a repülőjegyeket, a transzfereket, a szállást kétágyas szobában, a félpanziós ellátást, a program szerinti belépőket, valamint a programhoz légkondicionált autóbuszok költségét, és a magyar nyelvű idegenvezetést.

A részvételi díj nem tartalmazza: a repülőtéri illetéket (cca. 73 000 Ft/fő), a vízumdíjat (12 000 Ft/fő), a biztosításokat, és a borravalókat (kb.3– 4 Usd/fő/nap). Figyelem! A repülőtéri illeték árfolyamfüggő, ezért az indulás időpontjáig változhat.  Útlemondási biztosítás: a részvételi díj 1,5%-a. csoportos baleset, betegség, poggyászbiztosítás: 2.400 Ft/fő.

 
 
 
   
 
RENDELJE MEG MOST!                                                                                                                                                   (AT)