Nápoly - Sorrento

 
  
Tengernyi élmény a közelben: Capri - Pompei - Vezúv – Amalfi


Egy rövidke, de annál változatosabb, tagolt partszakasza a Tirrén-tengernek, ahol a természet és ember egyaránt maradandót alkotott. Tengerparti pihenéssel egyidejűleg élvezhetjük az egyedülálló Amalfi-partot, Capri mesés szépségét és a Vezúv tenger fölé magasodó vulkáni kúpját.

Program
1. nap: Délután érkezés Nápoly repterére. A szállás elfoglalása Sorrento elővárosában. 

2. nap: AMALFI – RAVELLO – POSTIANO (fak.)
A Sorrento-félsziget ékszerdobozainak megismerése:
Postiano – a felső panorámát Belvedere kilátójából élvezhetjük, ennek a rendkívül meredek építésű városnak a festői látványát; Amalfi – az ősi tengeri köztársaság egyedülálló parti városában: XII. sz. dóm, szűk hegyoldali sikátorok, óvárosi terek; Ravello – pompás középkori paloták és díszkertek városa a hegyoldalban, lenyűgöző kilátással az Amalfi-partra.

3. nap:    POMPEI – VEZÚV (fak., busszal)
Külön busszal, közös kirándulás keretében Pompei - a Vezúv lábánál fekvő jelentős ókori város romjainak megtekintése
Du. fenyveseken át vezet fel a szerpentin a Vezúv felső parkolójáig; innen sétaút vezet fel a vulkáni kráter peremére dupla kilátással: a mély kráterüreg, ill. Nápolyi öbölre.

4. nap: CAPRI sziget hajóval(fak.)
Busztranszfer Sorrento kikötőjébe, ahonnan 25 perc gyorshajóval Capri. A szigetre való érkezés hajókirándulást teszünk a sziget körül. (Időjárás függvénye) Ezután  bérelt kisbuszokra szállunk, és elmegyünk Capri városába. Ez a város a VIP-ek városa, séta a kis utcákon, a Qusisana szálloda megtekintése (kívülről), majd az Augustus kertje, ahonnan fantasztikus kilátás nyílik a Faraglioni sziklákra, valamint a Kruppok által készített híres útra. Ezután átbuszozunk Anacapri városába Először ellátogatunk a híres svéd orvos Axel Münthe villájába. Érdemes továbbá megkóstolni a helyi citromlikőrt a limoncellot, és ha tiszta az ido fellibegozni a Monte Solarora (589m). buszokkal le a kikötőbe majd vissza Sorrentoba.

5.nap: reggeli után rövid indulunk Nápolyba, majd félnapos városnézés kezdődik busszal és gyalogosan: Királyi Palota (kívülről), Castel Nuovo, Castel dell´Oro, Galéria, Opera, Piazza Plebiscito, Via Toledo, rövid szabadidő, majd transzfer a reptérre, utazás haza. 
 
Comments