Mexikó

 
 
 
 
 

Az azték Mexikó acapulcói nyaralással

Utunk Mexikó legfontosabb és legismertebb látnivalóit vonultatja fel. Mexikóváros a világ egyik legnépesebb fővárosa, amely letűnt kultúrák gyökeréből táplálkozva mára modern, nyüzsgő metropolisszá fejlődött. Guadalupe a világhírű búcsújáróhely, Teotihuacan, a mexikói kultúra bölcsője a piramisokkal, valamint az ezüstváros, Taxco pazar boltjai is felejthetetlen élményeket ígérnek. A gazdag látnivalók mellett lazítási lehetőséget kínálnak az acapulcói pihenőnapok, amelyeket az egyik leghíresebb nyaralóhelyen tölthetnek el, világsztárok szomszédságában.

 

Időtartam: 9 nap / 7 éjszaka (3 éj Mexikóváros, 3 éj Acapulco, 1 éj Taxco).

Utazás: menetrend szerinti repülőjáratokkal Budapest – Mexikóváros – Budapest útvonalon átszállással, Mexikóban légkondicionált autóbusszal.

Program:

1. nap Elutazás Budapestről a menetrend szerint Mexikóvárosba, ahol szállás.

2. nap Egész napos városnézés: a Művészetek palotája, és a főposta épületének megtekintése után séta a Zocalon a katedrálissal, és a Kormányzósági palotával. Délután az Antropológiai Múzeum meglátogatása. Szállás Mexikóvárosban.

3. nap Egész napos kirándulás Teotihuacanba, ahol Mexikó leghíresebb történelmi emlékei találhatók: a Nap és a Hold piramisok valamint a Halottak Útja. Útközben Guadalupé, az amerikai kontinens legnagyobb búcsújáró helyének felkeresése. Szállás Mexikóvárosban.

4. nap Utazás Acapulcóba, rövid pihenővel Cuernavacában. Szállás a tengerparton.

5-6. nap Szabad program vagy fakultatív kirándulások:

 

Félnapos városnézés Acapulcóban (15 000 Ft)

A program során megtekinthető a tengerparti korzó és bevásárló utca, az öböl, valamint a Gyémánt Acapulco városrész a kilátóival, majd sziklaugró show koktélokkal a La Quebrada fokon.

 

Félnapos hajókirándulás az Acapulco-öbölben (17 000 Ft)

Felejthetetlen koktélos hajókázás az öbölben, ahonnan káprázatos rálátás nyílik a város nevezetességeire.

 

Fiesta Mexicana (27 000 Ft)

Késő délutántól estébe nyúló, hagyományos, zenés-táncos mexikói folklórműsor és vacsora helyi ételkülönlegességekkel.

 

7. nap Utazás Taxcóba, a híres ezüstvárosba. Délután városnézés. Szállás Taxcóban.

8. nap A déli órákban elutazás Taxcóból Mexikóvárosba, este hazautazás, átszállással.

9. nap Megérkezés Budapestre az esti órákban.

 

A fakultatív kirándulások minimum 15 fő esetén indulnak és tartalmazzák az autóbuszos közlekedést, a szükséges belépőket és a magyar nyelvű idegenvezetést.

HASZNOS INFORMÁCIÓK

Beutazás, vízum: magyar állampolgároknak a hazautazás dátumától számítva 6 hónapig érvényes útlevél szükséges Mexikóba. Vízum nem szükséges. Egészségügyi előírások: a csapvíz fogyasztása tilos, kötelező védőoltás nincs. Időeltolódás: -6 óra. Időjárás: Mexikó a Karib-szigetekkel nagyjából azonos szélességi körön helyezkedik el, ezért melegre és magas páratartalomra kell számítani, valamint a nagy magasság Mexikóvárosban okozhat kisebb fejfájást. Mexikóban még télen is erős a napsütés. Acapulcó éghajlata is féltrópusi, 28°C körüli átlaghőmérséklettel. A legtöbb csapadék április-májusban és szeptember-november között esik. Hivatalos fizető eszköz: mexikói peso (MXN). 1 USD = kb. 10 MXN, 1EUR = kb. 15 MXN.

utazás módja:

repülővel

utazás típusa:

csoportos

út típusa:

Körutazások repülővel

repülési idő:

12 óra Mexikóvárosig

idegenvezetés:

A csoportot  idegenvezető kíséri.

elhelyezés:

helyi négycsillagos szállodákban.

ellátás:

amerikai büféreggeli (felár ellenében félpanzió)

minimum létszám:

20 fő

az ár tartalmazza:

utazás a leírásnak megfelelően repülőgéppel és autóbusszal, 7 éjszaka szállás kétágyas szobában reggelivel, a leírt programok idegenvezetővel, a szükséges belépők, betegség-, baleset-, poggyász- és útlemondási biztosítás.

az ár nem tartalmazza:

A részvételi díjak nem tartalmazza a repülőtéri illetékeket és díjakat és a fakultatív programok díját.

   

                                                                                                                                                                              
 
KÉRJE AJÁNLATUNKAT!                                                                                                                                                 (CH)
Comments