MESÉS INDOKINA

 
 Vietnám - Kambodzsa - Thaiföld
 

1.nap Budapest - Bangkok
Budapesti indulással menetrendszerinti repülőjárattal -átszállással- repülés Thaiföld fővárosába, Bangkokba. Éjszaka és ellátás a repülőgép fedélzetén.

2.nap Bangkok
Érkezés a menetrend függvényében a reggeli órákban. Transzfer a szállodába, szobák elfoglalása, pihenő. Délután ismerkedés a thai metropolisszal.  Szállás és vacsora Bangkok 4* szállodájában (2 éj).

3.nap Bangkok

A városnézésünk során felkeressük a Királyi Palota épületegyüttesét, ahol az Arany Buddha templomban 5 és fél tonnás arany Buddha található. A Chayo Praya folyón átkelve, a Hajnal temploma tárul elénk. Este lehetőségünk lesz a híres bevásárló paradicsomban (“night market”), azaz az éjszakai piacon vásárolnunk.


4.nap Bangkok – Hanoi
A thai fővárosból, Bangkokból, menetrendszerinti repülőjárattal utazás Vietnám fővárosába, Hanoiba. Érkezés a menetrend függvényében, majd transzfer a szállodába. Szállás és vacsora Vietnám fővárosban (3 éj).

5.nap Hanoi – Halong Bay
Reggeli után, a lenyűgözően szép Halong Bay-t, azaz a „Leszálló sárkány” öblét keressük fel. A tengerből közel 2.000 mészkő sziklaszirt emelkedik ki, amelyek többsége lakatlan sziget vagy szirt. Nagy része több száz méter magas. Félnapos hajókirándulást teszünk „sárkány” hajókkal eme érintetlen tájra. 1994-ben az UNESCO természeti világörökségi helyszíneinek listájára került. Késő délután visszaérkezünk Hanoiban. Ellátás a mai napon reggeli és vacsora.  

6.nap Hanoi
Reggeli után egész napos városnézés Hanoi belvárosában. Az épületek a francia gyarmati korszakból maradtak fenn. Felkeressük a Ho Chi Minh Mauzóleumot, Egypilléres Pagodát, és az ezeréves Irodalom Templomát, amely Vietnam első egyetemeként is ismert. Az óvárosban, a város régi negyede híres kézműveseiről, kereskedőiről és számos selyem üzletéről. Gyalogos sétát teszünk Hanoi központjában, a Hoan Kiem-tó (a visszatért kard tava) körül, amely állítólag egy több mint száz éves, közel 200 kg-os teknőst rejt, amely egyike annak a négy Rafetus swinhoei teknősnek, amelyről a kutatóknak tudomásuk van. Délután fakultatív program keretében, lehetőségünk lesz riksás utazáson részt venni a régi városrészben. Ellátás a mai napon reggeli és vacsora.

7.nap Hanoi – Ho Chi Minh város
Kora délelőtt utazás repülővel Ho Chi Minhba. Érkezés délután a városba. Szállás 3 éj. Ellátás a mai napon reggeli és vacsora.

8.nap Ho Chi Minh
Reggelit követően egész napos kirándulást teszünk a lenyűgöző Mekong-deltához. A rizsföldek, a gazdag élővilág, holtágak teszik különlegessé ezt a tájat. Hajókiránduláson veszünk részt, majd a vietnámi helyi konyha íz világát fedezhetjük fel egy tradicionális ebéd keretében. Ellátás a mai napon reggeli, ebéd és vacsora.

9.nap Ho Chi Minh város (régi neve: Saigon)
Reggeli a szállodában, majd ellátogatunk a város közelében található labirintusrendszerhez, amelyet a gerillák az amerikai katonai bázis alá építettek több emeletmagasságban. Délután szabadprogram Saigonban. Ellátás a mai napon reggeli és vacsora.

10.nap Ho Chi Minh város  – Siem Reap
Reggeli a szállodában, majd utazás Kambodzsába, Siem Reapbe. Délután a híres Angkor romjait fedezzük fel. Az UNESCO világörökség részét képző, a Khmer Birodalom valaha volt központját hatalmas tornyok, rejtélyes istenek templomai teszik misztikussá. A nap fénypontja, a legjelentősebb templom együttes: az Angkor Wat. Ázsia legnagyobb vallási komplexuma, mind a hinduk, mind a buddhisták körében vallási központi szerepet tölt be. Szállás Siem Reapben (2 éj). Ellátás a mai napon reggeli és vacsora.

11.nap Siem Reap
Reggeli a szállodában, majd folytatjuk az ősi khmer civilizáció utáni „kutatást” a kőbevésett építészeti remekek között barangolva, az Angkor Watban. Felkeressük az egykori Khmer Birodalom első fővárosának hindu főtemplomát, a Phnom Bakheng templomot. A templomot eredetileg 108 torony díszítette. A tornyok száma és elhelyezkedése alapján a régészek úgy tartották, hogy azok az égbolt csillagainak felelnek meg, ami a korabeli csillagászati naptár alapján készült. Ellátás a mai napon reggeli és vacsora.

12. nap Siem Reap – Phnom Penh
Reggeli után Kambodzsa fővárosába, Phnom Penhbe utazunk. Felkeressük a Királyi Palotát, Ezüst Pagodát, Nemzeti Múzeumot és a Kambodzsai Terror Házát. Szállás a fővárosban 1 éj. Este vacsora a híres kambodzsai Titanic étteremben. A teraszról páratlan kilátás nyílik a folyópartra, illetve az este kivilágított fővárosra.

13.nap Phnom Penh – Bangkok – Pattaya
Reggeli után utazás menetrendszerinti járattal Bangkokba, majd transzfer Pattayára. Szabadprogram, kikapcsolódás a tengerparton. Szállás az Asia Pattaya Hotelben 2 éj.

14.nap Pattaya
Szabadprogram, kikapcsolódás a tengerparton.

15. nap Pattaya – Bangkok - Budapest
Szabadprogram, kikapcsolódás a tengerparton. Délután transzfer a repülőtérre, hazautazás Budapestre.

16.nap Budapest
Érkezés a menetrend függvényében Budapestre.

 Időpontok és árak
2012.10.14 -29.   16nap / 13éj   379.900Ft /fő   5% kedvezmény május 31.-ig!!! UTOLSÓ 2 HELY!!!
2013.02.12 -27.   16nap / 13éj   379.900Ft /fő  10% kedvezmény augusztus 31.-ig!

Ingyenes repülőtéri parkolás utazása alatt !

Részvételi díj tartalmazza:
 repülőjegyeket , 13 éjszaka kétágyas elhelyezéssel a körutazáson félpanzióval, Pattayán reggelivel, **** színvonalú szállodában, közlekedés busszal, programok, magyar nyelvű idegenvezetés.

Részvételi díj nem tartalmazza:
 repülőtéri illeték és transzferek (99.900 Ft/fő), belépők: kb. 110 $ /fő, BBP biztosítás (795 Ft/fő/nap-tól) , sztornó biztosítás (1,9% -a az alapárnak), kilépési illeték: 40$/fő,  vízumdíj: 8.000 Ft/fő Vietnámban, 30$/fő Kambodzsában, borravaló 60$/fő, foglalási díj: 1.500 Ft/fő.
 
 
                                   
Comments