Málta és Szicília


 Körutazás és pihenés a Földközi-tenger két gyöngyszemén
Utazási időpontok:
2018. augusztus 05 - augusztus 12

Az utazás bemutatása:
Tervezett program:
 
1. nap: Budapest – Qawra
Elrepülés Máltára menetrendtől függően. Érkezést követően transzfer a sziget egyik leghangulatosabb tengerparti üdülővároskájába Buggiba-Qawra körzetében. A környék felfedezése, vacsora. Szállás Buggiba-Qawra körzetében.
 
2. nap: Valletta – Mosta - Mdina
Reggeli után egésznapos szigettúra: bejárjuk a főváros, Valletta mérnöki pontossággal megtervezett utcáit, közben felkeressük a Máltai Lovagrend kulturális örökségeit (Felső Barakka kertek, kilátó a világ egyik legszebb kikötőjére, Szent János katedrális, Nagymesteri Palota, stb.). Ezt követően az arabok által alapított egykori fővárosba, Mdinába látogatunk, ahol a zegzugos utcácskák közt sétálva, mintha visszautaznánk az időben. Végezetül Mostába látogatunk, ahol a híres mostai dómot keressük fel. Vacsora, szállás az előző napi szállodában.
 
3. nap: Gozo szigete
Reggeli, majd szabad program, vagy fakultatív programlehetőség: egésznapos kirándulás Gozo szigetén:komppal átkelés Gozora és a sziget történelmi, építészeti és természeti nevezetességeinek – többek közt a világhírű "Gozo-ablak" nevű sziklaképződménynek – a meglátogatása. Késő délután visszautazás Máltára. (A program ára: 19.000 Ft.) Vacsora. Szállás az előző napi szállodában.
 
4. nap: Marsaxlokk-öböl - Blue Grotto 
Reggeli után kirándulás keretében vásárlás a festői halászfalu, Marsaxlokkpiacán, majd csónaktúra a lélegzetelállítóan szép tengeri kék-lila barlangokban (időjárásfüggő, a csónakázás a helyszínen fizetendő). Délután szabad program. Vacsora, szállás az előző napi szálláshelyen.
 
5. nap: Catania
Kora reggel átrepülünk Máltáról Szicíliára. Utána kirándulás a sziget déli központjába, az Etna által többször is elpusztított Catania városába. Séta a kikötőben, a halpiacon, a kicsi utcácskákban. Felkeressük a barokk dómot, és az elefántos kutat, amelyet egy földrengés után visszamaradt lávából faragtak ki. Élvezzük a város nyüzsgő életét. Délután szabadidő, vásárlási lehetőség. Vacsora, szállás Szicílián.
 
6. nap: Etna - Taormina
Reggeli, majd szabad program, vagy fakultatív programlehetőség: egésznapos kirándulás a ma is működő vulkán, az Etna krátereihez és Taorminához, a Csontváry által is megfestett görög-római amfiteátrumáról híres ősi, igazi szicíliai hangulattal teli városhoz. Utazás a Nicolosi városkán át a Rifugio Sapienza-ig, az Etna déli részéhez, Európa legnagyobb és legaktívabb vulkánjához kb. 1800 méter magasságig. A Silvestri kráterek körbejárása vagy fakultatív felmenetel 3000 méterre felvonóval és/vagy terepjáróval (ez utóbbi a vulkáni tevékenység, az időjárási viszonyok és az egészségi állapot függvénye). A felvonó és a Jeeppel való felmenetel a helyszínen fizetendő (felvonó + jeep kb. 60 EUR/fő). Délután a Szicília “gyöngyszemeként” emlegetett Taormina nevezetességeivel ismerkedünk.  Felkeressük a görög-római színházat, a Dómot és a Városi Parkot, gyönyörködünk a jón-tengeri kilátásban. (A program ára: 18.500 Ft, nem tartalmazza a felvonó és Jeep költségét). Vacsora, szállás az előző napi szállodában.
 
7. nap: Aci Trezza
Reggeli után szabad program, fürdési lehetőség, pihenés. Délután fakultatív programlehetőség: a Jón-tenger partján fekvő, történelmi falucska, Aci Trezza meglátogatása. Városnézés és séta a parton, mely során megnézzük az Odüsszeia-ból jól ismert Küklopsz sziklákat. (A program ára: 5.900 Ft.) Vacsora. Szállás az előző napi szállodában.
 
8.nap: Szicília - Budapest
Reggeli a szállodában, majd transzfer a repülőtérre és elrepülés átszállással Budapestre.
 
Az út során érintett UNESCO Világörökségek:
-            Valletta városa
-            Etna
 
A változtatás jogát fenntartjuk!


Szolgáltatások:
A részvételi díj az alábbiakat tartalmazza:
-          repülőjegy
-          BBP biztosítás
-          közlekedés külön autóbusszal, komppal
-   szállás: középkategóriájú (kb. 3-4*-os) szállodákban, kétágyas fürdőszobás/zuhanyzós  szobákban, reggelikkel
-           csoportkísérő idegenvezető, helyi idegenvezetők
-          belépők a közös programokra


Részvételi költség:
Részvételi díj repülőjeggyel: 289.000 Ft

Reptéri illetékek üzemanyagfelárral: 49.000 Ft (változhat)

Belépők és a program szerinti étkezések: 115 EUR (a helyszínen fizetendő a kinti szolgáltatónak)

Sztornó biztosítás : 4.730 Ft (a részvételi díjra és a reptéri illetékekre)

A 3. napi fakultatív program: 19.000 Ft (kirándulás Gozo szigetére)

Az 5. napi fakultatív program: 18.500 Ft (Etna - Taormina)

A 7. napi fakultatív program: 5.900 Ft (Aci Trezza)

Egyágyas felár: 65.000 Ft (mentességről ld. Akciók menüpont)


A 115 EUR a belépőket és a programban feltüntetett étkezéseket (vacsorák, néhány helyen ebédek), az ezekhez kapcsolódó szervezési, foglalási, és az esetenkénti transzfer költségeket tartalmazza. Ez a helyszíni szolgáltatónak érkezéskor, egy összegben fizetendő.
 
Borravaló: ajánlott 4 EUR/fő/nap


További tudnivalók:
Minimum létszám: 25 fő
Fakultatív program: minimum 15 főtől

 
Comments