Malajzia körutazás Pangkor üdüléssel

 

 

Malajzia Dél-Kelet Ázsia egyik legszebb országa, több kultúra és civilizáció színes egyvelege. Csodás strandok, érintetlen varázslatos természet, rengeteg történelmi és kulturális látnivaló, egzotikus állat és növényvilág, csodás nemzeti parkok várják a látogatókat.

Malakka romantikus kikötőváros a hasonló nevű öböl partján, kereskedelmi jelentősége óriási volt, a fűszerútvonal egyik fontos állomása volt. Európaiak is meghódították: holland és portugál emlékekben is igen gazdag.

Kuala Lumpur a térség egyik leggyorsabban fejlődő városa, a híres Petronas-ikertornyok otthona. A Cameron-felföld félsziget központi részén található, a maláj teaipar központja. Magas fekvésének köszönhetően (1500-1800 m) a helyiek és a turisták kedvelt kirándulóhelye az itt jellemző kellemesebb klíma miatt.

A 8 km2 nagyságú sziget, Pangkor csodás tengerparti strandjairól híres.

Időpontok: február 14-24.

Utazás: menetrend szerinti járatokkal Budapest-Kuala Lumpur-Budapest útvonalon átszállással.

Program

 • 1. nap Elutazás Budapestről Kuala Lumpurba átszállással, éjszaka a repülőn.
 • 2. nap Megérkezés Kuala Lumpurba a kora délutáni órákban, transzfer Malakkába, a romantikus 15. században virágkorát élő egykori kereskedővárosba, ahol holland, brit, portugál és maláj kultúra emlékei élnek egymás mellett. Esti városnézés: Esplanade – kézműves piac, majd vacsora. Esti hajókázás a Malakka folyón. Szállás Malakkában.
 • 3. nap A városnézés folytatása Malakkában: séta az egykori holland városrészben: régi posta, Stadthuys, Pékség, a holland kormányzó ebédlője, temető, Porta de Santiago. Ebéd, majd délután egyénileg folytatódik a város felfedezése. Szállás Malakkában.
 • 4. nap Reggel elutazás Kuala Lumpurban, Délkelet-Ázsia egyik leggyorsabban növekvő fővárosában, ami gyakorlatilag a dzsungel közepén épült. Megérkezéskor rövid panoráma városnézés: Sultan Abdul Samad épület, Függetlenség-tér, Nemzeti Mecset, régi vasútállomás épülete, Petronas-tornyok. Szabadidő, majd tipikus maláj vacsora táncbemutatóval. Szállás Kuala Lumpurban.
 • 5. nap Délelőtt a messze földön híres Royal Pelangor üzemben ismerkedés az óntárgyak készítésével, majd bemutató a batikkészítés folyamatáról egy üzemben, majd a híres Batu Barlang megtekintése. A hindu barlangtemplomhoz 272 lépcső vezet fel, és a Thaipusam hindu fesztivál idején félmillió látogatót vonz. Szállás Kuala Lumpurban.
 • 6. nap Elutazás a Cameron-felföldre, ami az ország legkellemesebb klímájú hegyvidéki területe, a maláj tea- és epertermesztés központja. Útközben az Iskandar vízesés megtekintése és látogatás egy őslakos – Orang Asli-faluban. Szállás a Cameron-felföldön.
 • 7. nap Látogatás egy teaültetvényen, egy zöldségfarmon, egy helyi piacon és ez kínai buddhista templomban.. Továbbutazás Ipohba, a milliomosok városába,amit az ónbányászat tett gazdaggá. Látogatás a barlangtemplomban, majd továbbutazás Kuala Kangsarba, ahol az aranykupolájú Ubudiah Mecset és a peraki szultán palotáját tekintik meg. Átkelés komppal Pangkor szigetére, majd a szállás elfoglalása, szállás.
 • 8-9. nap Szabad program Pangkor szigetén. A sziget gyönyörű tengerpartjairól, nyugalmáról híres, történelme során kalózok, kereskedők, halászok, matrózok rejtőzködtek itt, és stratégiai elhelyezkedése miatt a Malakkai-szoros felé haladó hajókat is ellenőrizhették.
 • 10. nap Szabad program, majd átkelés komppal Lumutba, transzfer Kuala Lumpur repülőterére. Elutazás Budapestre átszállással.
 • 11. nap Megérkezés Budapestre.
 
 • Beutazás, vízum: magyar állampolgároknak a hazautazástól számítva még hat hónapig érvényes útlevél szükséges. Vízumkötelezettség nincs.
 • Egészségügyi előírások: javasolt a Hepatitis A+B ellen beoltatni magunkat. A csapvíz fogyasztása nem javasolt, csak palackozott vizet fogyasszunk, jégkockát ne kérjünk az italokba.
 • Időjárás, ruházat: Malajzia éghajlata trópusi, átlagban 90%-os páratartalommal és meleggel az év minden napján. Az esőzések intenzívebbek novembertől januárig, illetve április-május tájékán, legalábbis Kuala Lumpurban. Az idő szinte mindig gyönyörű, napos, a hőmérséklet 30 fok körül ingadozik, olykor egy-egy eső után kellemes 20 fokra csökken.
utazás módja: repülővel
utazás típusa: csoportos
út típusa: körutazások repülővel
elhelyezés: középkategóriájú (helyi négycsillagos) szállodákban
ellátás: program szerint( nyolc reggeli, két vacsora, egy ebéd).
minimum létszám: 20 fő
az ár tartalmazza: utazás a leírásnak megfelelően repülőgéppel és autóbusszal, 8 éjszaka szállás kétágyas szobában reggelivel, két vacsora, egy ebéd, a leírt programok a szükséges belépőkkel, magyar idegenvezetés, betegség-, baleset-, poggyász- és útlemondási biztosítás.
az ár nem tartalmazza: a repülőtéri illetékeket és díjakat.

 
RENDELJE MEG MOST!                                                                                                                                                 (CHT)