Madeira

      
 
 
 
 
 
 

Program

 

 

Időtartam:  8 nap / 7éj

Szállás:  4* hotelben, (felár ellenében 5* elhelyezésre is van lehetőség)

Ellátás:  reggeli, + 3 ebéd a programok során,(félpanzió felár ellenében igényelhető)

Min. létszám: 15fő

 

1.nap 

Elutazás Budapestről a délutáni órákban, majd lisszaboni átszállás után megérkezés Madeirára a késő esti órákban. Transzfer a szállodába. (7éj)

 

2.nap 

Reggeli, majd a városnézés a helyi hal- és virágpiacon kezdődik, ahol hatalmas választékkal várják a vásárlókat. Látogatás egy helyi hímző műhelyben, majd a Madeira Botanikus Kertben, melyet 1960-ban alapítottak a Reid család birtokán. A kertben számos növény és virágfaj található, amelyek a szigeten fellelhetőek. Madeira, a meleg klímája miatt igen kedvező élőhelyet biztosít a növényeknek. Ezt követően megállás a Sao Francisco borospincében, ahol lehetőségük van ízelítőt kapni a kiváló madeirai borokból. Délután szabadprogram. Szállás Funchalban.

 

3.nap 

Reggeli után egész napos kirándulás a sziget keleti partján. A sziget kosárkészítői ügyességéről is híres, látogatás Camacha településen, mely a legismertebb kosárfonó műhelynek ad otthont. Majd Madeira második legmagasabb pontja, Pico de Arieiro (1818m) felé veszik az irányt. Ha az időjárás kedvező, akkor lenyűgöző látvány tárul az utazó elé, a magas csúcsokkal és mély völgyekkel szabdalt szigetbelseje felé. Majd leereszkednek a Ribeiro Frio Nemzeti Parkba, mely pisztráng tenyészetéről híres. Itt tehetnek egy sétát a levadák mentén (kis öntözőcsatornák) a Balcoes kilátóhoz. Folytatják útjukat Santanaba, ahol a helyi népi építészetet vehetik szemügyre, itt találhatóak a tipikus zsúpfedeles házikók. Ebéd, majd továbbutazás Portela kilátóhoz, ahol a látványos sziklaalakzatokat és a nyugati part szirtjeit is megcsodálhatják. Később látogatás Machico kilátóhoz, majd visszautazás Funchalba.

 

4.nap 

Reggeli után szabadprogram. Vagy fakultatív program: kirándulás Porto Santo szigetére.

Transzfer a kikötőbe, majd komppal utazás a Madeirától 42 km-re, észak-keletre fekvő Porto Santo szigetére. Elsősorban több kilométer hosszan elnyúló, lágy homokfövenyes tengerpartja miatt népszerű. A vízi sport szerelmesinek is kiváló üdülőhely. Rövid városnézés után ebéd és szabadprogram, fürdési lehetőség a szigeten. Délután visszautazás komppal Funchalba. (Ár: 32 000 Ft/fő. )

 

5.nap 

Reggeli majd gyalogos kirándulás a közeli levadákkal szabdalt smaragd zöld természeti környezetben, majd ebéd után utazás a Pico dos Barcelos kilátóhoz, melyről Funchal és környékének panorámájában gyönyörködhetnek. Később egy kihunyt vulkán kráterében található Eira do Serrado kilátóból az alatta elterülő Curral das Freiras és az Apácák völgyét vehetik szemügyre. Látogatás Montében, a plébániatemplom és néhány kert megtekintése, majd fakultatív lehetőség a toboggan (kosaras szán) kipróbálásra, mely egyik lejutási mód Montéből Funchalba.

 

6.nap 

Reggeli után egész napos kirándulás a sziget nyugati partján. Kirándulás a buja növényzet, trópusi virágok és festői falvak között Pico da Torrébe, ahonnan Camara de Lobos halászfalura tekintenek alá, majd megállás a Cabo Girao szirtnél, mely a világ második legmagasabb tengerparti sziklaszirtje. Továbbutazás Ribeira Brava falun keresztül a sziget közepében található Encumeada-hágón, ahonnan a sziget mindkét felel látszódik, majd tovább Sao Vicentébe, végül Porto Monizba. A hely bizar sziklaformációiról és természetes vulkanikus úszómedencéiről híres. Ebéd után visszautazás Funchalba a Paul da Serra fennsíkon keresztül, Canhas és Ponta do Sol településeket érintve.

 

7.nap

Reggeli, majd szabadprogram, pihenés.  Este fakultatív program: folklór espetada-est, mely során az ízletes vacsora alatt a madeirai zenével és tánccal is megismerkedhetnek. (Ár: 10 900 Ft/fő)

 

8.nap 

Kora reggel transzfer a repülőtérre és hazautazás lisszaboni átszállással, és közbeeső prágai megállással. Megérkezés Budapestre a délutáni órákban. 

 
 
 
 
Comments