Liszabon

SZILVESZTER LISZABONBAN 
 
 
 
 
 
 
 
 
A mindig más arcát mutató, izgalmas és elbűvölő portugál főváros szilveszter éjjelén igazán különleges hangulatú. Az óváros sikátorai, a fényekben ragyogó csempézett házfalak, a zajos kisvendéglők és az Újév beköszöntét váró vidám emberek között érdemes elvegyülni és átadni magunkat a szórakozásnak. A vidámság mellett kellemes idő és megannyi látnivaló vár arra, aki Lisszabonban szeretné tölteni az év utolsó napját.

 

Időpont: december 30-január 3.
Időtartam: 5 nap / 4 éjszaka
Utazás: menetrend szerinti járatokkal Budapest-Liszabon-Budapest útvonalon, a kirándulások alatt légkondicionált autóbusszal.
 
Program:
 
1. nap Elutazás repülővel Liszabonba a menetrend szerint, transzfer a szállodába. 
2. nap Délelőtt félnapos városnézés Liszabonban: a középkori Szent György vár, a híres Alfama negyed, a Belém Torony (kívülről), a Felfedezők Emlékműve, és a Jeronimos Kolostor megtekintése (a belépő a kerengőbe a helyszínen fizetendő). Délután szabadidő vagy félnapos fakultatív kirándulás Sintrába: 14 000 Ft. Utazás a festői szépségű Cabo da Rocá-hoz, Európa legnyugatibb pontjához, ahonnan lélegzetelállító panoráma nyílik az Atlanti – óceánra. Továbbutazás Sintrába, a romantikus kis városkába, amely Lord Byront is megihlette hangulatával. A 15. századi Királyi Palota megtekintése. Visszautazás Liszabonba Estoril és Cascais festői tengerpartja mentén.. Este fakultatív szilveszteri vacsora.
3. nap Szabadidő Liszabonban.
4. nap Szabad, vagy egész napos fakultatív kirándulás Óbidosba, Nazaréba és Fatimába: 23 000 Ft. Elutazás autóbusszal Óbidosba, a hangulatos, dombtetőre épült, falakkal védett kis faluba, amelyet hófehér házai tesznek jellegzetessé. Továbbutazás Nazarébe, a bájos halászfaluba, ahol rövid szabadidő, majd Batalhába, ahol a Világörökség részét képező kolostor megtekintése. A kolostor Portugália egyik építészeti remeke, kápolnájában van eltemetve Tengerész Henrik, a híres felfedező. Délután megérkezés Fatimába, a búcsújáróhely megtekintése a katedrálissal. Visszautazás Liszabonba. 
5. nap Elutazás a menetrend szerint Budapestre.
utazás módja: repülővel
utazás típusa: csoportos
út típusa: Szilveszteri ajánlatok
idegenvezetés: Az utat a Chemol Travel idegenvezetője kíséri.
elhelyezés: középkategóriájú (helyi négycsillagos) szállodában, kétágyas szobákban.
ellátás: büfé reggeli, felár ellenében menüs vacsora és szilveszteri vacsora.
minimum létszám: 20 fő
az ár tartalmazza: utazás a leírásnak megfelelően repülőgéppel, 4 éjszaka szállás kétágyas szobában reggelivel, a leírt programok magyar idegenvezetéssel, betegség-, baleset-, poggyász- és útlemondási biztosítás.
az ár nem tartalmazza: a repülőtéri illetékeket és díjakat, a belépők felárát, valamint a fakultatív programot és az ajánlott borravalót (kb. 3 EUR/nap).