LEONARDO SZÜLŐFÖLDJÉNProgram:

1. NAP: SZEGED (DEBRECEN, PÉCS) – BUDAPEST – SZLOVÉNIA – AQUILEIA – OLASZORSZÁG(880 km)

Reggeli indulás után Szlovénia érintésével utazás Olaszországba. Határátlépés után lekanyarodunk egy érdekes ókori településhez. Aquileia az ókori Róma egyik fontos kereske­delmi és kikötői központja volt. Megtekintjük a világ egyik leg­régebbi keresztény templomát, melynek kövezete a mai napig őrzi az eredeti mozaik díszítését. Nem véletlenül világörökség. Ezt követően folytatjuk utunkat olaszországi szállodánkig.

2. NAP: FIRENZE – VINCI (120 km)

Reggeli után bemegyünk Firenzébe. Ez a város Olaszország művészeti fellegvára. A Medici és a Borgia család alapozta meg – többek közt Leonardo segítségével –, hogy mind építészeti, mind képzőművészeti szempontból Európa egyik leggazda­gabb városa legyen. Városnézésünk során a régi hídtól (Ponte Vecchio) a katedrálison keresztül (Santa Maria Del Fiore) a főté­ren álló városházáig rengeteg érdekességet tekintünk meg. Természetesen nem fog kimaradni a Santa Croce templom, ahol sok neves személy sírját láthatjuk majd, és az Uffizi képtár épülete az előtte látható szobrokkal sem. Ez csak egy csipetnyi a ránk váró sok élményből. Délután Leonardo szülővárosába, Vincibe megyünk, ahol található szülőháza. Miután ezt felke­restük, megtekintjük a múzeumot, mely a hatalmas géniusznak állít emléket. Este elfoglaljuk szállásunkat.

3. NAP: PISA – CINQUE TERRE (210 km)

A mai napon felkeresendő látványosságok is méltán lettek világhírűek. Délelőtt Pisaba megyünk és felkeressük a Csodák-terét. Ez a tér egy fallal körbevett fantasztikus látványosság, ahol nem csak a Ferdetorony ejt ámulatba bennünket, hanem a székesegyház és a keresztelő kápolna is. A Ferdetoronyba történő felmenetelt nem tudjuk garantálni, aki szeretne fel­menni, annak ezt előre írásban irodánktól meg kell rendel­nie, minimum indulás előtt egy hónappal, és azoknak cégünk megpróbál időpontot foglalni. A foglalás sikerességéről utasa­inkat tájékoztatjuk. Pisát elhagyva a Ligur-tenger vidékére uta­zunk. A Cinque Terre tulajdonképpen öt mesés kis falu és az őket körbeölelő sziklás tengerpart egysége. Ezek a sziklák és a ten­ger közé ékelődött gyöngyszemek mindenki tetszését elnyerik. Látni fogjuk, hogy miért keresi fel évente több százezer ember a világörökségi listán is szereplő Cinque Terre fantasztikus vidé­két. La Speziaból hajóval megyünk Vernazzaba. (Ha nagyon viharos a tenger, akkor vonattal utazunk a tengerpart mentén.) Útközben gyönyörködünk a hegyoldalakra épült mesés kis­városokban. Miután kiszálltunk a hajóból, sétálunk a tenger­parton, élvezzük a hangulatos falucskák egyedi hangulatát. A hegyoldalra épült piciny települések, a mediterrán növények és a sziklafalakat folyamatosan simogató hullámok elkápráztat­nak bennünket. Vonattal utazunk vissza La Speziaba, buszunk­hoz. Folytatjuk utunkat szállásunkra.

4. NAP: PARMA – MARANELLO – MODENA (230 km)

Délelőtt megtekintjük Parma városát. A város Stendhal híres regénye után lett ismert. Keresztelő kápolnája, dómja és a főtér (a Governatore) különösen látványos. A szabadidőnk alatt vásárolhatunk a híres parmezán sajtból és az egyedi pácolású pármai sonkából. Folytatjuk utunkat és egy különleges prog­ramra megyünk. Világ egyik legdrágább és leghíresebb autói a Ferrarik melynek gyári múzeumát tekintjük meg Maranelloban. Ez a kiállítás több mint egy autómúzeum. Az élmény a laikusok számára is maradandó. Akik nem jönnek be a Ferrari-gyárba, azok a közeli kávézókban, pizzázókban tölthetik el addig az időt. Ezt követően Modenaba, a zene városába megyünk. Többek közt itt született és élt Pavarotti is. A katedrális és harangtornya, továbbá a városháza a Piazze Grande-n, a világörökség része. Látjuk a monumentális nagyhercegi palotát is. Ezt követően szállásunkra utazunk Közép-Olaszországba.

5. NAP: FERRARA – SZLOVÉNIA – BUDAPEST (770 km)

Reggeli után ellátogatunk a „Pó asszonyaként” emlegetett Ferrara városába, mely a reneszánsz idején kapta mai képét. Középpontjában az Este család tiszteletet parancsoló vára áll. Ezt övezi a harmonikus belvárosi utcakép. Belvárosi sétánk után hazaindulás. Szlovénia érintésével a Budapestre érkezés az esti órákban. Ezt követően mindenkit a felszállási helyére szállítunk.

Min. létszám: 35 fő.

FAKULTATÍV VACSORA : 24.000 FT / FŐ 

EGYÁGYAS FELÁR : 35.000 FT / FŐ 

IDEGENFORGALMI ADÓ ( HELYSZÍNENEN) : 5 € 

BELÉPŐK ÁRA: KB 48 € 

 
Comments