KUBAI RITMUSOK (CSOPORTOS HAJÓÚT)

UTAZÁSI INFORMÁCIÓK

 • Időpont:
  2018. október 12-21.
 • Időtartam:
  utazással együtt 10 nap / 8 éj
 • Hajó útvonala:
  Havana (Cuba), Montego Bay (Jamaica), George Town (Cayman Islands), Cozumel (Mexico), Havana (Cuba)
 • Tervezett menetrend:október 12.
  Budapest 06:30 Párizs 08:45 október 12 Párizs 13:20 Havanna 17:15 október 20. Havanna 21:25 Párizs 13:35+1 október 21. Párizs 20:45 Budapest 22:55
 •  
 • Utazás részletei:
  Budapest - Havanna - Budapest útvonalon menetrend szerinti repülőjárattal átszállással
 • Elhelyezés:
  1 éj szállás 4*-os szállodában Havanna-ban, majd 7 éj szállás az MSC Armonia fedélzetén a választott kabintípusban
 • Ellátás:
  teljes ellátás a hajón, korlátozott italfogyasztással**
 • Minimum létszám:
  20 fő (fakultatív programok esetén 15 fő)
 • Idegenvezető:
  kiváló helyismerettel rendelkező magyar nyelvű idegenvezető az utazás teljes időtartama alatt


PROGRAM:

1. nap / október 12. / Havanna

Utazás Budapestről, menetrend szerinti járatokkal Havannába, majd érkezés után transzfer a szállodába.

2. nap / október 13. / Havanna

A második napunkat Ó- és Új-Havanna főbb látványosságainak megismerésével töltjük: Katedrális tér, La Bodeguita del Medio - a bár, ami nemcsak Hemingway, hanem többek között Gabriel García Marquez és Marlene Dietrich kedvenc helye volt Havannában, Plaza de Armas, San Francisco de Asis tér, Mercaderes és Obrapia utcák, Palacio de los Capitanes Generales, Elnöki Palota, Kapitólium, Forradalom tér, Havannai egyetem. A nap során megebédelünk egy helyi étteremben. A program befejeztével visszatérünk a szállodába, majd transzfer a kikötőbe, ahol felszállunk a hajóra. Vacsora és szállás a hajón.

3. nap / október 14. / Havanna

Mai napon egy egész napos kirándulásra indulunk Pinar del Rio tartományba, ahol a világ legjobb dohányát termesztik a zöldellő ültetvényeken. Látogatást teszünk a Világörökség részét képező, festői Viñales-völgyben, egy rumfeldolgozó üzemben és egy szivargyárban. Vacsora után fakultatív program: a híres Tropicana Show megtekintése. A Tropicana mulató nagyszabású, látványos előadása kétszáz táncossal: két órás program három színpadon, élőzenekarral. Üdvözlőitallal, ¼ üveg rummal, snackkel, egy pohár kólával várják a látogatókat. Szállás a hajón.

4. nap / október 15. / Havanna

Délelőtt szabad program, délután a hajó elindul.

5. nap / október 16. / MSC Armonia

Tengeri nap, a hajó továbbhalad Jamaika felé.

6. nap / október 17. / Montego Bay

Ezen a napon érjük el Jamaika partjait, ahol egy félnapos fakultatív program (kb. 5 óra) során körbeutazzuk Montego Bay-t, hogy feltérképezzük annak látványosságait, többek között a Montenego erődöt, a Sam Sharpe teret, a városközpontot, majd bemegyünk Montego Bay legnagyobb templomába, a 18. században épült Saint James templomba. Ezután a városból kifelé tartva megtekintjük a történelmi dómot, valamint a helyi termelői piacot. Következő állomásunk a John’s Hall Plantation (ültetvény), ahol egy pohár kókuszvízzel frissítjük fel magunkat, mielőtt egy vezetett túrára indulunk a természetben. Ahogy felfedezzük az ültetvényt, lehetőségünk lesz megkóstolni a szezonális gyümölcsöket, megismerni a különböző fákat és használatukat, megfigyelni a madarakat és a helyi élővilágot, illetve tanulhatunk arról, hogyan kerül feldolgozásra a kávé. Ezután elfogyasztunk egy jamaikai stílusú ebédet, mely tartalmaz gyümölcs puncsot, kávét és választható alkoholos italokat (kóstolóként); rumot vagy likőröket. Ebéd után vásárlásra lesz lehetőség: ruházati cikkeket, kézműves termékeket, rumot és kávét lehet venni. Mielőtt visszatérünk a hajóhoz, további vásárlási lehetőség nyílik az Ironshore előkelő szomszédságában. Fontos információ: könnyű öltözet, kényelmes cipő, magas faktorszámú naptej, valamint költőpénz (helyi valutában) javasolt.

7. nap / október 18. / George Town

Érkezés a Kajmán – szigetekre. Egy fakultatív program (kb. 2,5 óra) során a sziget több érdekességével ismerkedhetünk. George Town-t elhagyva a festői látványt nyújtó, kristálytiszta vízű Seven Mile Beach felé vesszük az irányt, ahol egy rövid megállót teszünk a Kormányzó székhelyénél. Innen továbbhaladva a következő állomásunk a híres Teknősök Farmja, amely az egyetlen a világon a maga nemében. A Farmot 1968-ban alapították, a kutatóközpont azóta is létfontosságú szerepet tölt be ezeknek a veszélyeztetett tengeri állatoknak (melyek akár a 270 kg-ot is elérhetik) a védelmében és fajuk fenntartásában. A Farmon többféle teknőst, valamint kék iguanát is láthatunk. Lehetőség lesz a teknősöket megérinteni, fényképeket készíteni, ajándékboltban vásárolni. A teknősöknél tett látogatás után édes ízélményt tartogat számunkra Tortuga Rum Cake, ahol karibi rummal készült süteményeket készítenek, melyeket meg is lehet kóstolni. Programunk utolsó állomása a bizarr elnevezésű Pokol városa. A kis település elnevezése a fekete színű, csipkézett mészkőképződményeiről híres, a tűzvörösre festett postahivatalból pedig küldhetünk is egy „képeslapot a Pokolból”.

8. nap / október 19. / Cosumel

Utunk nyolcadik napján érkezünk meg Mexikóba, ahol egy fakultatív program (kb. 3 óra) során lehetőség nyílik megismerni a maják történetét és kultúráját egy tradícionális maja faluban történő kirándulás során, majd gyönyörködni Cozumel természeti szépségeiben, érintetlen tengerpartjában, mialatt körbeutazzuk a szigetet. Cozumel hosszú ideig volt a maják otthona, az ősi kereskedelmi útvonalak fontos állomása, valamint a termékenység istennőjének, Ixchel imádatának központja. Azóta is élnek itt a maják leszármazottai, akik nem hagyják az ősi hagyományaikat feledésbe merülni. A tradícionális maja településen történő látogatás során láthatunk hagyományos nádtetős házakat, gyógynövényes kerteket, megismerhetünk főzési technikákat, valamint ceremóniákat, mialatt tanulhatunk a Maja Civilizáció mítoszairól, történeteiről és hiedelmeiről. A településen tett kirándulásunk után átutazunk a szigeten, hogy szemtanúi legyünk egy mexikói folklór előadásnak, mely bemutatja Mexikó ezen régiójának sokféleségét, történelmét, a törzsi dobolástól a mariachikig, bennszülött rituálékkal és romantikus balladákkal fűszerezve. A műsor után szuvenír vásárlásra lesz lehetőség, mielőtt visszamegyünk a városba, hogy felszálljunk a hajóra, vagy lehetőség lesz a városban eltölteni még egy kis időt (ebben az esetben egyénileg kell visszamenni a kikötőbe, valamint egy nyilatkozatot kell aláírni, melyben elfogadják, hogy baleset esetén a szervezőt nem terheli felelősség – csak angol nyelven elérhető).

9. nap / október 20. / Havanna

A hajó megérkezik Havannába, kicsekkolás és a hajó elhagyása után transzfer a repülőtérre, majd hazaindulás Budapestre.

10. nap / október 21.

Érkezés Budapestre a menetrend szerint.

Day

Date

Port

Arrival

Departure

Sat

13/10/2018

Havana, Cuba

-

23:59

Sun

14/10/2018

Havana, Cuba

00:01

23:59

Mon

15/10/2018

Havana, Cuba

00:01

18:00

Tue

16/10/2018

Day at sea

-

-

Wed

17/10/2018

Montego Bay, Jamaica

08:00

19:00

Thu

18/10/2018

George Town, Cayman Islands

08:00

15:00

Fri

19/10/2018

Cozumel, Mexico

10:00

18:30

Sat

20/10/2018

Havana, Cuba

13:30

-


 

ÁRTÁBLÁZAT

Belső Fantastica kabin:

419 000 Ft/fő

Ablakos Fantastica kabin:

469 000 Ft/fő

Korlátozott kilátású ablakos kabin:

449 000 Ft/fő

Balkonos Fantastica kabin:

569 000 Ft/fő

Balkonos Fantastica suite:

599 000 Ft/fő

Felnőtt pótágyár (Fantastica):

399 000 Ft/fő

Gyermek pótágyár( 2-17 éves):

319 000 Ft/fő

Balkonos Aurea suite:

669 000 Ft/fő

Kötelező szervízdíj

24 900 Ft/fő

Kikötői és rpülőtéri illetékek:

150 000 Ft/fő

 

 Havanna - Tropicana show*:

39 000 Ft/fő

Montego Bay*:

29 000 Ft/fő

George Town*:

25 000 Ft/fő

Cozumel*:

25 000 Ft/fő

 

 Ásványvíz csomag* (14 üveg 1l-es ásványvíz):

9 900 Ft/fő

Bor és víz csomag*
(4 üveg bor és 7 üveg 1l-es ásványvíz):

29 000 Ft/fő

All inclusive italcsomag***
(alkoholos italok, kávé, üdítők, ásványvíz, koktélok):

64 900 Ft/fő

 A részvételi díj tartalmazza:

utazást Budapest - Havanna - Budapest útvonalon menetrend szerinti járatokkal, átszállással, transzfert a repülőtér és kikötő között oda és vissza úton légkondicionált autóbusszal, elhelyezést a választott kabinkategóriában, magyar nyelvű idegenvezetést az út teljes időtartama alatt (a fakultatív programokon is, amennyiben a minimum létszám megvan), teljes ellátást a hajón korlátozott italfogyasztással**, valamint a legtöbb fedélzeti létesítmény és közös utastér térítésmentes használatát, közös rendezvényeket és szórakoztató programokat a hajón előre meghirdetett programok szerint, csomaghordást ki- és beszálláskor, baleset- betegség- és poggyászbiztosítást, útlemondási biztosítást.

Külön fizetendők:
kikötői és repülőtéri illetékek, a helyszínen fizetendő kötelező borravaló, fakultatív programok*, választott italcsomagok*, a személyre szabott szolgáltatások díjai.

Korlátozott italfogyasztás**:
víz- és kávéfogyasztás az önkiszolgáló éttermek nyitvatartási idejében, gyümölcslevekkel kiegészítve a reggeli alatt.

All inclusive italcsomag***: korlátlan italfogyasztás szeszesitalokból, likőrökből, aperitívekből és koktélokból a bárlapról, borok széles választékából (pohárban felszolgálva), csapolt sörökből, üdítőkből, gyümölcslevekből, ásványvízből, epresso, cappucino és egyéb klasszikus forró italokból, valamint tölcséres és poharas jégkrémekből. Az italcsomag a hajó összes bárjában, éttermében, önkiszolgáló éttermében és a speciális éttermekben felhasználható. A következő szolgáltatásokat a csomag nem tartalmazza: prémium márkás szeszesitalok, szivarok és cigaretták, üveges borok, habzóborok és pezsgők, szuvenír poharak, italok a minibárból, a kabinba bekészített ásványvíz, illetve minden étel a speciális bárokban és éttermekben. Az itallapon csillaggal megjelölt italokat a csomag nem tartalmazza.

Felhasználási feltételek: a csomag csak személyes használatra, és egyszerre csak egy ital rendelésére érvényes. Az azonosító kártya nem átruházható. A csomaggal történő visszaélés esetén a szogláltatás azonnal letiltásra kerül, a fennmaradó napokra visszatérítés nem jár. A csomag napi bontásban nem foglalható, az utazás teljes időtartamára ki kell fizetni (kivéve a kikötés napját). Miután a kártyát aktiválták a fedélzeten, a csomag nem szakítható félbe és nem téríthető vissza. A csomagot az egy kabinban, vagy egy foglalási szám alatt, vagy egy asztalnál étkezni kívánó utasok számára kötelezően meg kell rendelni, a gyermekeket (3 év felett) is beleértve (nekik a gyermek verziót). A csomag nem kötelező 3 éven aluliak számára (akik nem ünnepelték még a 3. születésnapjukat).

Gyerekeknek: alkoholmentes italok korlátlan fogyasztása: alkoholmentes koktélok, smoothiek és turmixok, dobozos üdítők, ásványvíz, gyümölcslevek, kávékülönlegességek, prémium teák, forró csokoládék, jégkrém pohárban vagy tölcsérben. Az italcsomag a hajó összes bárjában és éttermében, beleértve a speciális éttermeket is felhasználható. A csomag csak olyan 3-17 éves kor közötti gyermekek részére foglalható, akiknek a családja vagy csoportja az 431-es all inclusive italcsomagot megrendelte.

Felhasználási feltételek: a csomag felnőtt verziójával megegyezők.

Beutazási szabályok:
magyar állampolgároknak rendelkezniük kell a hazaérkezéstől számított, még fél évig érvényes útlevéllel. Jelentkezni az útlevélben szereplő pontos név és születési dátum megadásával lehetséges.

Kabintípusok leírása:
Bella: büféétkezés a nap 20 órájában, Broadway stílusú színházi előadások, edzőterem használat, animációs programokon való részvétel, törzsutas pontok gyűjtése. 
Fantastica: a Bella kategóriát kiegészítő szolgáltatások, 24 órás szobaszerviz, reggeli bekészítése a kabinba, 50%-os kedvezmény speciális edzéseken való részvételkor.

 
 

Comments