Korzika és Észak-Szardínia

 

Korzika és Észak-Szardínia

csoportos körutazás

Előfoglalási kedvezmény:

3 hónappal indulás előtt: 18 000 Ft/fő

Dátum: 2018. május 12-19.

Időtartam: 8 nap/7 éj

Utazás: Menetrend szerinti repülőjárattal

Repülési idő: Kb. 2,5 óra

Elhelyezés: 3 és 4 csillagos szállodákban

Ellátás: Korzikán reggeli, Szardínián félpanzió

Idegenvezetés: A csoportot magyar nyelvű idegenvezető kíséri.

Minimum létszám: 25 fő

 

Európa legszebb szigeteit járhatja be velünk, fedezze fel Korzika vadregényes tájait, hegyi városkáit, elegáns nyaralóhelyeit, Szardínia mesés tengerpartjait, ősi erődítményeit, a luxus üdülőhelyek és a hangulatos hegyi városkák izgalmas kontrasztját.

Programleírás


 

1. nap: utazás Korzika szigetére

Elutazás Budapestről a délelőtti órákban frankfurti átszállással Bastia városába, Korzika északkeleti partjára. Érkezés késő délután, transzfer a szállodába, szabad program. Szállás Bastiában (1 éj).

 

2. nap: Bastia és Cap Corse

Délelőtt Bastia felfedezésére indulunk, a város volt a sziget fővárosa 1811-ig. A hangulatos óváros a barokk és genovai építészet jegyeit hordozza, a Rue Napoleon mentén bájos üzletek és kellemes éttermek sorakoznak. A fő látnivalók a régi kikötő és a város fölé magasodó citadella. A városnézést követően Bastiától északra, a Cap Corse félszigeten teszünk kirándulást. A félsziget lenyűgöző tájait apró halászfalvak, szépséges tengerpartok, pl. a szélfútta Barcaggio part tarkítják. A nyugati partot meredek sziklafalak szegélyezik, itt található Nonza középkori falva is, sziklaszirtre épült őrtornyától fantasztikus kilátás nyílik az alatta fekvő tengerpartra. Továbbutazás Calvi városába, érkezés az esti órákban. Szállás Calviban (1 éj).

 

3. nap: Calvi és Corte

Reggeli után városnézés Calviban, a kivételes fekvésű város látképét a citadella uralja. Látogatás az erődben, majd rövid szabad program az óvárosban vagy a gyönyörű tengerparton. Továbbutazunk a sziget belseje felé, Corte városába. A hegyek között fekvő egykori főváros fölé fellegvár magasodik, a kacskaringós utcák, ódon szökőkutak között járva időutazónak érezheti magát az ember. Magas hegyek között, vadregényes tájakon át haladunk tovább Porto városkájába, a sziget nyugati partjára. Szállás Portóban (1 éj).

 

4. nap: Piana és Ajaccio

Délelőtt Korzika legszebb vidékét fedezhetjük fel, ez a Calanche de Piana vörös sziklákkal szabdalt tája. Először hajózni indulunk és a tenger felől közelítjük meg a szél és víz formálta sziklaalakzatokat, majd buszra szállunk és Ajaccio felé utazva sétálunk egyet a sziklák között, a magasból felejthetetlen látványt nyújt a türkizkék tenger és a drámai sziklaformációk kontrasztja! Délután gyalogos városnézés Napóleon szülővárosában, Ajaccio-ban, majd szabad program. Délután továbbutazás a Sartene-ben található szállásunkra (1 éj).

 

5. nap: Sartene és Bonifacio

A reggelit követően Sartene városkájával ismerkedünk, a szürke gránitból épült házak és a szűk utcácskák között bepillanthatunk az igazi vidéki élet kulisszái mögé. Bonifacio-ba utazunk tovább, ahol a város felfedezésére indulunk. A kikötőben tett sétát követően a felsővárosban folytatódik a program, megismerkedhetünk a legfontosabb látnivalókkal. Késő délután áthajózunk Szardínia szigetére, transzfer a Cannigione környéki, tengerparthoz közeli szállodába (3 éj). Vacsora a szállodában.

 

6.nap   Arzachena, Calangianus, Aggius

Reggeli a szállodában. Egész napos kirándulás a sziget belsejébe, Gallura tartományba, ahol különleges természeti látvány, jellegzetes szárd táj fogad bennünket. Látogatás többek között Calangianusban, a parafa városkájában, ahol egy mai napig működő üzembe is ellátogatunk. Napközben láthatunk nuraghe-t (Arzachena) és megállunk  Aggiusban, a gránitból épített kis házairól ismert településen. Visszaérkezés a szállodába, vacsora.

 

7. nap  La Maddalena sziget és Costa Smeralda/Porto Cervo

Reggeli a szállodában. Utazás Palau-ból hajóval a környék hét tagból álló szigetcsoportjának legnagyobbikára, a La Maddalena-ra. Panoráma utazás a szigeten, majd Caprera-n, a szomszédos szigeten, Garibaldi lakóházát nézhetjük meg. Kora délután hajóval vissza Palauba. Innen busszal továbbutazás a Costa Smeralda-n (Smaragdpart), mely Szardínia legfelkapottabb és legdrágább tengerparti üdülőhelye, egyedülálló smaragdzöld színű tengeréről kapta a nevét. Az egyik legismertebb kikötővel Porto Cervo-val ismerkedhetünk. Vacsora a szállodában.

 

8. nap: utazás Budapestre

Reggeli a szállodában, szabad délelőtt, majd transzfer a repülőtérre, hazautazás müncheni átszállással Budapestre.


Időpont: 2018.05.12

Részvételi dij: 

kétágyas szobában:349.900Ft/fő

egyágyas szobában: 439.900Ft/fő


A részvételi díj tartalmazza: repülőjegy, kompjegy, szállás 7 éjszakára, Korzikán reggelivel, Szardínián félpanzióval, transzferek és programok a leírás szerint, útlemondási biztosítás.

A részvételi díj nem tartalmazza: repülőtéri illeték: kb. 55 000 Ft/fő, belépőjegyek a nevezetességekhez, baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás.


 

Comments