Kína nagykörút

       
 
 
Peking - Xi'an - Shanghai - Suzhou - Hangzhou - Xi Tang

Elhelyezés:      4*-os belvárosi szállodákban

Ellátás:            félpanzió

Utazás:  Hainan Airlines menetrendszerinti közvetlen Budapest-Peking-Budapest járatával

 A csoportot magyar nyelvű vezető kíséri.

1.nap 

Elutazás Budapestről közvetlen járattal Pekingbe.

2.nap

Érkezés Pekingbe. A városnézés első állomásaként az Olimpiai Parkba látogatunk el, ahol megnézzük kívülről aMadárfészek stadiont és a Vizes kocka úszóközpontot. Ezt követően a világ legnagyobb terét a Tiananmen teretjárjuk be, majd a Mao Ce-tung nagyméretű portréjával díszített Tiananmen kapu következik, melyen keresztül jutunk aTiltott Városba- hivatalos nevén Palotamúzeum - Kína legnagyobb szabású épületegyüttesébe. Délután az Ég temploma következik. A császárt mindenhova hordszéken vitték, egyedül az Ég templomában járt gyalog. A Ming-és Qing- korban a köznéptől elzárt templom együttes egy kellemes, kiterjedt park közepén terül el. Este a nap zárásaként zamatos pekingi kacsát vacsorázunk. Szállás Pekingben.

3.nap

Reggeli után kirándulás a híres Nagy Falhoz, melyet a császárság korában több dinasztia építtetett az északról fenyegető támadások ellen. A fal 6500 km hosszan húzódik, egy kis részét alkalmunk adódik megcsodálni. Ezután a Ming császárok sírját nézzük meg, amelyhez a hivatalnokok, katonák, mitikus állatok és szörnyek kőszobrai által szegélyezett Szellemek útján jutunk el.  Este fakultatív program: kínai kung-fu show.

4.nap

Reggeli a szállodában, majd a világörökség részét képező Nyári Palotát tekintjük megmely 12 km-re északra található a belvárostól. A Nyári palota ékkövei: a 700 m hosszú faragott folyosó, amelyen a kínai népmese és mitológia történetei elevenednek meg csodálatos festményekként. Később a 17. században épített Lama templom, azaz a Yonghegong tibeti buddhista kolostor megtekintése, valamint riksákkal felfedezik a császári Kína jellegzetes városi településformájára jellemző szűk utcácskák, a hutongok világát. Vásárlási lehetőség a Selyempiacon. Késő délután transzfer a repülőtérre, majd repülőút Xi'an-ba. Szállás elfoglalása.

5.nap

Reggeli után kirándulás a világörökség részét képező, a Qin-korból (i.e. 221-206) származó, több mint 6000 életnagyságú terrakottafigurából álló Agyaghadsereghez. Délután a Vadludak nagy pagodáját tekintjük meg, majd a máig épen maradt régi városfalat, amely 14 km hosszan téglalap alakban öleli a várost. Délután szabadidő. Este fakultatív program: Tang- dinasztia korabeli zenés-táncos műsor.

6.nap

Kora reggel transzfer a repülőtérre, majd utazás Shanghaiba. Városnézés az óvárosban, majd a festői, tavakkal és sziklakertekkel gazdagított Yu Yuan-t, vagy más néven az Örömök kertjét tekintik meg. Később látogatás a Jade Buddha templomhoz, illetve a 457 méter magas Kelet Gyöngye TV-toronyhoz. Később hajókirándulás a Huangpu-folyón. Szállás Shanghaiban.

7.nap

Reggeli után kirándulás autóbusszal Suzhouba, ahol a város legszebb kertjébe az Oroszlán Ligetbe látogathatunk el, majd megtekintünk egy hagyományos selyemüzemet. Délután visszatérés Shanghaiba.

8. nap

Reggeli után utazás az új szupergyors vonattal Hangzhouba. Városnézés a Hat Harmónia Pagodával kezdődik, mely több mint 60 méter magas, és egészen a Ming-korig világítótoronyként szolgált. Később megnézzük a belváros ékét, aNyugati-tavat, majd Kína egyik legnagyobb kolostorát, a több tucat sziklába faragott buddhista szobráról híres Lélek Rejteke kolostort (Lingyin Si). Látogatást teszünk a teraszosan művelt teaföldeken - Longjing faluban termesztik Kína leghíresebb zöld tea-fajtáját. Visszatérés Shanghaiba vonattal.

9.nap                                                                                     

Reggeli majd a városnézés folytatása: a Renmin Nép park megtekintése, majd a téren található híres Shanghai Múzeum és a Shanghai Várostervezési Kiállítócsarnok megtekintése. Itt a kiállítás központi darabja egy Shanghait bemutató hatalmas város makett, mely a már létező és a központi városvezetés által jóváhagyott épületeket mutatja be. Később séta a Nanjing úton. Este a híres shanghai akrobata show megtekintése.

10.nap

Reggeli majd szabadprogram.  Lehetőség vásárlásra majd ebéd után transzfer a repülőtérre és hazautazás átszállással Budapestre.

11.nap

Megérkezés Budapestre.

 
 
 


 
                       
RENDELJE MEG MOST!                                                                                                                                                   (AT)