Kína gyöngyszemei

 

Peking - Xi'an - Shanghai

Elhelyezés: 4*-os szállodákban

Ellátás: félpanzió

Magyar nyelvű idegenvezető kíséri a csoportot. 

Minimum létszám 15 fő.

 

1.nap 

Elutazás Budapestről közvetlen járattal Pekingbe.

2.nap

Érkezés Pekingbe. A városnézés első állomásaként az Olimpiai Parkba látogatunk el, ahol megnézzük kívülről a Madárfészek stadiont és a Vizes kocka úszóközpontot. Ezt követően a világ legnagyobb terét, a Tiananmen teret járjuk be, majd a Mao Ce-tung nagyméretű portréjával díszített Tiananmen kapu következik, melyen keresztül jutunk a Tiltott Városba- hivatalos nevén Palotamúzeum -, Kína legnagyobb szabású épületegyüttesébe. Délután az Ég temploma  következik. A császárt mindenhova hordszéken vitték, egyedül az Ég templomában járt gyalog. A Ming-és Qing- korban a köznéptől elzárt templom-együttes egy kellemes, kiterjedt park közepén terül el. Este a nap zárásaként zamatos pekingi kacsát  vacsorázunk. Szállás Pekingben.

3.nap

Reggeli után kirándulás a híres Nagy Falhoz, melyet a császárság korában több dinasztia építtetett az északról fenyegető támadások ellen. 6500 km hosszan húzódik, rövid részét alkalmunk adódik megcsodálni. Ezután a Ming császárok sírját nézzük meg, amelyhez a hivatalnokok, katonák, mitikus állatok és szörnyek kőszobrai által szegélyezett Szellemek útján jutunk el.  Este fakultatív program: kínai kung-fu show.

4.nap

Reggeli a szállodában, majd szabad program a kínai fővárosban.  Ajánlott fakultatív program: Nyári Palota - Lama templom -hutong túra. A Világörökség részét képező Nyári Palotát tekintjük meg, mely 12 km-re északra található a belvárostól. A Nyári palota ékkövei: a 700 m hosszú faragott folyosó, amelyen a kínai népmese és mitológia történetei elevenednek meg csodálatos festményekként. Később a 17.században épített Lama templom, azaz a Yonghegong tibeti buddhista kolostor megtekintése, valamint a császári Kína jellegzetes városi településformájára jellemző szűk utcácskák, a hutongok világa. Vásárlási lehetőség a Selyempiacon. Késő délután transzfer a repülőtérre, majd repülőút Xi'an-ba. Szállás elfoglalása.

5.nap

Reggeli után kirándulás a Világörökség részét képező, a Qin-korból (i.e. 221-206) származó, több mint 6000 életnagyságú terrakottafigurából álló Agyaghadsereghez. Délután a Vadludak nagy pagodáját tekintjük meg, majd a máig épen maradt régi városfalat, amely 14 km hosszan téglalap alakban öleli a várost. Délután szabadidő. Este fakultatív program: Tang- dinasztia korabeli zenés-táncos műsor.

6.nap

Kora reggel transzfer a repülőtérre, majd utazás Shanghaiba. Városnézés az óvárosban, majd a festői, tavakkal és sziklakertekkel gazdagított Yu Yuan-t, más néven az Örömök kertjét tekintjük meg. Később látogatás a Jade Buddha templomhoz, illetve a 457 méter magas Kelet Gyöngye tv-toronyhoz. Este fakultatív program: hajókázás a Huangpu folyón, vagy shanghai akrobata show. Szállás Shanghaiban.

7.nap

Délelőtt szabadprogram, a város egyéni felfedezése, lehetőség vásárlásra, vagy fakultatív program: kirándulás Suzhouba, ahol a város legszebb kertjébe az Oroszlán Ligetbe látogathatnak el, majd látogatás egy hagyományos selyemüzemben. Délután visszatérés Shanghaiba, transzfer a repülőtérre és hazautazás átszállással Budapestre.

8.nap

Megérkezés Budapestre.

  
     
                      
                                                                        
 
Comments