Izland

 

 
 
 

IZLAND - Klasszikus program

Tűz és jég földjén

8 nap / 7 éj

 

Földünknek egy egészen különleges és vadregényes szigetországába invitáljuk Önt. Az extrém szépségű természeti látnivalók (krátertavak, vízesések, jéghegyek, vulkánok stb.) és geológia jelenségek (gejzír, fumarólák, hőforrások) mellett kulturális értékeket is felfedezünk, és mindemellett kisebb gyalogtúrákra is sor kerül. A sokszorosan bejárt útvonallal is garantáljuk, hogy a 8 nap alatt a lehető legtöbbet fogják látni Izlandon!

 

Program

1. nap: Utazás - Reykjavik

Transzfer Budapestről Bécsbe. Utazás repülővel átszállással, érkezés Izlandra a késő esti órákban. Szállás elfoglalása este Reykjavikban (2 éj).

2. nap: Belső Izland extrém tájain

Megállás egy hőforrásnál, melynek vizével paradicsomot termesztenek. Reykholt: templom és kiállítás (fakultatív) a viking múltról. E nap fénypontja lehet a vízesésrendszer; Hraunfossar lágy játékossága (lávaréseken át, mint ezernyi kis csapból ömlik a víz a folyóba) mellett a Barnafoss brutális ereje (sziklakanyonban vadul dübörgő zuhatag) érdekes kontrasztot mutat. Holdbéli tájakon járva megközelítjük a Langjökull hatalmas jégcsapjait, majd a már szelídebb Thingvellirtkeressük fel, ahol megtekintjük a világ első parlamentjét, mely a Világörökségrésze; miközben az Atlanti-hátságon sétálunk, ahol szinte egyik lábunk az amerikai, másik az európai kontinensen van; kilátás a Thingvellir-tóra.

3. nap: Barangolás a gejzírek és vízesések vidékén

Kerid - zöldesen csillogó mély vulkáni krátertó; megtekintjük Skalholt templomát, mely ősi püspöki székhely; Geysir - a számos forró gőz és vízkitörés közepette itt élvezhetjük a Strokkur - gejzír játékát: a kb. 10 percenként kitörő, 35 m magas forró vízoszlop különleges látványt nyújt. Gullfoss - Izland legnagyobb vízhozamú, irdatlan erejű kétlépcsős vízesése; jól kiépített teraszokról, közelről szemlélhetjük a természet e különleges alkotását. A Pjörsa folyó völgyében haladva érkezünk meg aHjalparfoss kétágú vízeséshez, végül holdbéli tájon haladva jutunk el a Gjainzuhatagokhoz, mely egy mesebeli oázis ezen a tájon. Szállás a vad magasföldi tájon található vendégfogadóban. (2 éj)

4. nap: Csúcs egzotikus túra Izland vulkanikus tájain

Különleges vulkanikus vidéken haladunk folyókon át, festői tavak partján. Feljutunk a vadregényes Ljotipollur krátertó peremére, ahonnan pompás kilátás tárul az utazó szeme elé; Landmannalaugar - Izland Nr.1. természeti értékeit felvonultató kirándulóhelye. Gyalogtúrát teszünk a színes (sárgás- vöröses, zöld) riolit hegyláncok által körbezárt fekete lávafolyamon egészen az aktív utóvulkáni működés színhelyéig (kénes gázok, színeződések). A túrát követően fürdőzés a feltörő forró víz és hegyi folyók által „kikevert" 30-50 C°-os természetes szabadtéri medencében.

5. nap: Nupsstadur - Ingolshöfdi

Vik városkán keresztül haladunk az 1. főúton, ahol további vízeséseket és bazaltorgonákat látunk.

Nupsstadur - népies épületek apró fatemplommal. Ingolshöfdi magaslat (fakultatív): traktorvontatással átjutunk a fekete homoktengeren az óceánparton kiugró sziklamagaslatra: Ingolshöfdi érdekes madárvilágát (pl. lunda, halfarkas, stb.) figyelhetjük meg. Szállás Délkelet-Izland partszakaszán /2 éj/.

6. nap: Az Óceán, jéghegyek és jégmezők ölelésében - Skaftafell Nemzeti Park

Jökulsarlon az egyik legelragadóbb élmény a gleccsertóban úszkáló hatalmas jéghegyeklátványa. A tavat a tengerrel összekötő 600 m-es gleccserfolyón úsznak tovább a jéghegyek, majd az óceán partjának fekete kavicságyaiban a legkülönbözőbb alakzatokat öltve békésen olvadoznak - a turisták gyönyörködtetésére. Fakultatív hajókázás kétéltű járművel az úszkáló jéghegyek között. . A Skaftafell Nemzeti Parkfelfedezése: gyalogtúránk során a változatos növénytakaró mellett megcsodálunk három csodálatos vízesést (köztük az orgonasíp-szerű Svartifosst), valamint a Skaftafell - gleccser hosszú jégnyúlványait. Remek kilátás nyílik Izland legmagasabb csúcsára, a 2119 m magas Hvannadalshnukur-ra, valamint az Atlanti-óceánig húzódó, gleccserfolyók által épített hordalékmezőre (Skeidararsandur). A Nemzeti Park központjában érdekes természetföldrajzi kiállítás tekinthető meg.

7. nap: Dél-Izland természeti csodái

Dyrholaey - különleges formációkból álló vad sziklavilág az óceán partján. Skogar - ahol természet és kultúra ötvöződik: a festői Skogafoss vízesés minden szintje sétaúton könnyedén bejárható, beleértve a vízesés feletti zuhatagos folyószakaszt is; közelében Izland legjelentősebb néprajzi gyűjteménye mutatja be az izlandi nép kultúráját, szokásait; itt láthatunk egy magyar nyelvű saga fordítást is! Seljalandfoss vízesés, ahol a fátyolszerűen leömlő vízfüggönyt körbe lehet járni, minden irányból fotózható. Utazás vissza Reykjavikba, szállás.

8. nap: Reykjanes-félsziget - Reykjavik

A reggeli órákban Reykjanes-félsziget értékeivel ismerkedünk, bejárjuk a geotermikus területet. Seltún, ahol iszapfortyogókat és vegyi anyagoktól elszíneződött köveket közvetlenül közelről láthatjuk. Megállások a türkizzöldGraenavath-tó, majd a vulkanikus tájba illeszkedő Kleifarvatn-tó partján. Fürdés aKék-Lagúnában!

Reykjavik: ismerkedés az izlandi főváros nevezetességeivel és hangulatával (parlament, Hallgrims templom, Tjörnin-tó, stb.) Délután szabadidő, vásárlás.

Késő esti órákban indulás Bécsbe közvetlen járattal, majd Bécsből transzfer Budapestre (érkezés Budapestre a hajnali órákban).

Utazás:

  • Bécs - Reykjavik - Bécs útvonalon Air Berlin repülőjárattal
  • Bp - Bécs - Bp autóbusszal
  • Izlandon helyi komfortos busszal
  • Idegenvezető az út során

Elhelyezés:

7 éj jó színvonalú vendégházak (guest/farm hause) kétágyas szobáiban; zuh./WC a folyosón. Ebből:

* 3 éj Reykjavik abszolút központjában, ahonnan a belváros sétával bejárható

* 2 éj Belső-Izland vulkanikus vidékén

* 2 éj Dél-Izland barátságos vendégfogadóban

Ellátás:

* 7 bőséges skandináv büféreggeli

* 3 fak. vacsora 25900 Ft

Figyelem:

- a látogatott nevezetességek mellett önkiszolgáló éttermek találhatók, a fő- ill. snack étkezéseket itt javasoljuk.

- a szálláshelyek konyhával és főzési lehetőséggel rendelkeznek

Külön fizetendő: reptéri illeték: 37.900ft, bécsi transzfer:9900ft 


 
 
 
                                        
 
 
Comments