India Aranyháromszög körutazás
8 nap / 6 éj
1. nap: Utazás Budapestről Indiába, egy átszállással.
2. nap: Reggel érkezés Delhi-be, transzfer a szállodába, csomagok elhelyezése. A szobákat 12.00 órától lehet elfoglalni. Városnézés Ó-Delhi-ben, melynek során megcsodálhatják az 1648-ban épített Vörös Erődöt, az egykori mogul hatalom jelképét. Nevét jellegzetes színű, homokkőből épült falairól kapta. Felkeresik India legnagyobb mecsetjét, a Jama Masjid-ot. Ezután ellátogatnak Mahatma Gandhi emlékhelyéhez, a Raj
Ghat-hoz. A városnézés Új-Delhi nevezetességeivel folytatódik. Ezt a negyedet angol gyarmatosítók tervezték és építették. Széles sugárutak, zöldellő parkok és elegáns épületek jellemzik. A XVI. sz.-ban élt Humájun császár síremlékének felkeresése, az India Kapu, a Parlament, a Laksminarayan Templom megtekintése. Szállás Delhi-ben.
3. nap: Reggeli, majd ennek a délelőttnek a fő látványosságaként az impozáns Kutab Minar tornyot ejtik útba. A Hindusztán hetedik csodájaként ismert műemlék XI. sz.-i mesterek remekműve. Délután továbbutazás Jaipur-ba (kb. 6 óra), elhelyezkedés a szállodában.
4. nap: Reggeli után Jaipur leghíresebb építményének, a csodálatos Amber Palotának meglátogatása. Az oda vezető utat elefántháton is megtehetik (helyszínen fizetendő). A palota épületei és termei lenyűgöző szépségűek. Egy fényképezés erejéig megtekintik a Hawa Mahal-t, az igazi keleti ízléssel épült Szelek Palotáját. A délutáni városnézés helyszíne a City Palace, a maharadzsa lakhelye, mely különlegesen szép ötvözete a mogul és hindu stílusú építészetnek. Bejáratánál található az 1728-ban alapított obszervatórium, a Jantar Mantar, melynek precíz műszerei ma is használhatók. Fakultatív lehetőségként hagyományos, táncos folklóresten vehetnek részt (kb. 25 USD/fő). Szállás Jaipur-ban.
5. nap: Reggeli után utazás Agra-ba (kb. 5-6 óra). Útközben betérő a Világörökség részét képező Fatehpur Sikri-be, a „szellemvárosba”, mely a XVI. sz.-ban a hatalmas Mogul Birodalom központja volt, majd teljesen elhagyták lakói. Itt található többek között Salim Chisti sírja, mely a gyermektelen asszonyok zarándokhelye és az 1000 hívôt befogadó császári mecset. Este szabadidő Agra-ban. Elhelyezkedés a szállodában.
6. nap: Reggeli után a csoport felkeresi Agra két szentélyét, a XVI. sz.-i erődöt és a Taj Mahal-t, melyet a szerelem emlékművének is mondanak. India talán legismertebb épületén 1630-tól 22 éven át 20000 munkás dolgozott. Az Agra-i Erőd megtekintése után látogatás az Itmad-ud-Daulah-hoz és Akbar császár síremlékéhez. Szállás Agra-ban.
7. nap: Reggeli után utazás Delhi-be, szabadprogram, vásárlási lehetőség. Búcsúvacsora egy hangulatos városi étteremben. Szállás Delhi-ben.
8. nap: Hajnalban transzfer a repülőtérre, hazaindulás. Érkezés Budapest re a délutáni órákban.

A program minimum 10 fő jelentkezése esetén indul.

UTAZÁS: menetrendszerinti járattal, egy átszállással.
SZÁLLÁS: 3- és 4 csillagos szállodákban (helyi besorolás).
ELLÁTÁS: Reggeli. Felár ellenében kérhető félpanzió.
IDEGENVEZETÉS: A magyar nyelvű idegenvezető Indiában, a repülőtéren fogadja az utasokat.
A RÉSZVÉTELI DÍJ tartalmazza: A repülőjegyet budapesti indulással, a szállást kétágyas szobákban, a reggelit, (3-7. nap) a reptéri transzfereket, a körutazást légkondicionált járművel (létszámtól függően személygépkocsi, autóbusz), magyar nyelvű idegenvezetést a körutazás során.
A részvételi díjon felül fizetendő: reptéri illeték kb. 95.000 Ft/fő, vízum 18.000 Ft/fő, 1,5% útlemondási biztosítás, belépőjegyek a helyszínen kb. 80 USD/fő, borravaló kb. 30 USD/fő, az idegenvezető gyûjti össze, a kamerázási és fényképezési endegélyek, ajánlott baleset-, betegség-, poggyászbiztosítás (QBE Atlasz Classic módozat 550 Ft/fő/nap, Prémium módozat 720 Ft/fő/nap, Privileg módozat 920 Ft/fő/nap).

RÉSZVÉTELI DÍJJAK ÉS IDŐPONTOK:
2013.10.26.    209.000 Ft/fő-től
2013.11.16., 12.07.   219.000 Ft /fő-től
2014.01.25., 02.07., 02.22., 03.08., 03.22., 04.12.   219.000 Ft / fő-től

 
 
Comments