Dubai

        
 
 
 
EGYESÜLT ARAB EMÍRSÉGEK

Elhelyezkedés

Dubai az Arab Emirátusok második legnagyobb emírsége. A Dubai Öböl mentén fekszik, mely a várost két részre osztja: Deira, az északi, Bur Dubai pedig a déli városrész. Dubai az Arab Emirátusok legfontosabb kikötői és kereskedelmi központja. A világ legdrágább és legelegánsabb szállodáinak gyűjtőhelye, ahol az arab világ hagyományai és a nyugat eleganciája keveredik. A homoksivatag és a csodálatos tenger között fekvő emírség egész évben várja a vendégeket.

Történet
A Perzsa-öböl délkeleti partvidékének emírségei a 19. század végén kerültek brit fennhatóság alá. 1971-ben a terület hét emírsége közül hat létrehozta az Arab Emírségek nevű federatív berendezkedésű államot, amihez 1972-ben csatlakozott a hetedik emírség. A mai napig a térség egyik legstabilabb állama. A hatalmas kőolajtartalékoknak köszönhetően magas színvonalú az élet az országban. A GDP 33%-a közvetlenül a kőolajtermeléshez kapcsolódik.

Látnivalók
Ha Dubaiban nyaralunk, mindenképpen el kell látogatnunk a 7*-os Burj el Arab-ba, a hatalmas felhőkarcolókkal övezett Zayed sejk útjára, az aranypiacra, egy sivatagi szafarira, egy hajókirándulásra a Dubai–öbölbe, a Wild Wadi vízividámparkba, az Emirates Plaza-ba és a hihetetlen fedett sípályára, amire egy hotel ablakai néznek.

Beutazási feltételek
Magyar állampolgár a hazautazás napján még 6 hónapig érvényes útlevéllel és vízum birtokában léphet be az országba. Vízumot irodánk elintézi az utasoknak. Ára a katalógus készítésekor 22.500 Ft. Az útlevél fénymásolata, egy színes fénykép, és egy adatlap kitöltése szükséges a vízumhoz. 7 napon belül sürgősségi vízum igénylésére van lehetőség, melynek ára: 35.000,- Ft/fő. Kérjük, nem magyar állampolgárságú utasaink érdeklődjenek az adott nagykövetségeken. A be- és kiutazási szabályok be nem tartása és az abból eredő költségek az utast terhelik. A választott célországra vonatkozó biztonsági állapotról szóló aktuális információt a külügyminisztériumtól szerezhetők be.

Üdülőhelyek

Dubai
A Dubaiba látogatók akár egy nap alatt is ízelítőt kaphatnak az országból, mivel a változatos vidékek, látnivalók kis területen találhatók. Dubai néhány évtized alatt hatalmas változásokon ment keresztül, az olajnak köszönhetően. Hatalmas luxusvillák, fényűző szállodák, bevásárlóközpontok épültek fel alig pár hónap alatt, ultramodern várossá formálták. Arról híres, hogy ha valamit elterveznek, azt meg is valósítják, mégpedig rövid időn belül.

Sharjah
Sharjah a kb. 636.000 lakosával és 2.600 km2 kiterjedésével a harmadik legnagyobb emírség az Egyesült Arab Emirátusokban. Sharjah-ot az Emirátusok kulturális központjának is nevezik, több mecset és múzeum is található itt. Sharjah az egyetlen emírség, ahol az alkohol birtoklása, fogyasztása és kereskedelme is tiltott, s emellett olyan konzervatív törvényeket is bevezettek, mely szerint pl. egy férfi és egy nő nem maradhat kettesben, hacsaknem házasok.

Ajman
Mindössze 260 négyzetkilométeres területével az Egyesült Arab Emírségek legkisebb államának számít. Szép fehérhomokos tiszta vizű strandjai vannak. Mivel Ajman nem kimondottan turistacélpont, így kis bazárok, szuvenír-shopok nincsenek, a nagy City Center Mall-ban lehet sokféle árut vásárolni.

FAKULTATÍV PROGRAMOK

Sivatagi szafari
A szállodából jeepekkel indulunk a túrára. 45 perces utazás után rövid pihenőt tartunk, majd elkezdődik az igazi sivatagi szafari a homokbuckákon. Ezután egy táborba érkezünk, ahol barbeque büfé és saláta vár minket, melyhez korlátlan mennyiségű üdítőitalt fogyaszthatunk. Kipróbálhatjuk az ún. arab tetoválást, a Hennát, megkóstolhatjuk az ízletes arab kenyeret és kávét. Végül jeepekkel visszatérünk a szállodába.

Hajókázás az öbölben
Esti hajókázásra indulunk a Dubai öbölben. Gyönyörű kilátást csodálhatunk meg a kivilágított Dubai városra a hajónkból. Vacsora után (mely tartalmaz egy üdítőitalt) visszatérünk a szállodába.

Ebéd a Burj-Al-Arab szállodában
A világhírű, 27 emeletes, vitorla alakú luxusszállodában egy exkluzív svédasztalos ebédet fogyasztunk el. A szállodában alkalomhoz illő ruházat viselete kötelező. Az ár az italokat nem tartalmazza.

Abu Dhabi városnézés
Reggeli után elindulunk az Emírségek fővárosába, Abu Dhabiba. Városnézés után büféebéd vár bennünket, majd bevásárlásra is lehetőség nyílik. Ezután visszatérünk Dubaiba.

Dubai bevásárló-túra
Reggeli után a Nasser téren kezdjük bevásárló utunkat, ahol elektronikus termékeket vásárolhatunk, majd egy híres bevásárlóközpontban (City Center Mall) folytatjuk túránkat. Fakultatív ebéd után meglátogatunk még néhány bevásárlóközpontot, majd visszaindulunk a szállodába.

 
 
 
Rainbow Hotel***
 

Ez az üzleti utazók és turisták számára is kiváló szálloda Bur Dubai szívében, az indiai bazár, a híres Dubai Creek, a Dubai Múzeum és számos más látványosság és bevásárlóközpont közelében található. A 3 csillagos, modernül berendezett, felújított szálloda a Dubai-i Nemzetközi Repülőtértől mindössze 10 perces autóútra fekszik. Ha itt jár, mindenképpen látogasson el egy dzsip szafarira, ahol felfedezheti a sivatag csodálatos világát és megismerheti a beduin törzsek mindennapjait.

Strand: a híres Jumeirah Beach tengerpartot taxival könnyedén meg lehet közelíteni.
Ellátás: reggeli. Térítés ellenében: egyéb étkezések és italfogyasztás.
Szolgáltatások: tetőtéri medence napernyőkkel és napozóágyakkal, fitneszterem. Térítés ellenében: étterem nemzetközi ételekkel és helyi specialitásokkal, kávézó, szauna, wifi internetes kapcsolat, szobaszerviz, konferencia terem.
Szobák: a hotel 40, ízlésesen berendezett szobájának mindegyike rendelkezik minibárral, bérelhető széffel, egyénileg szabályozható légkondicionálóval, vasalóval és vasalódeszkával, műholdas tv-vel, telefonnal, hajszárítóval és wifi internetes kapcsolattal (térítés ellenében).