DISNEY CRUISE LINE

DISNEY CRUISE LINE

A Disney cég az 1990-es évek végén alapította hajótársaságát, amely elsősorban a kisgyermekes családokat célozza meg útvonalaival, színvonalban kiemelkedő és egyedi fedélzeti szolgáltatásaival. Természetesen minden korosztály megtalálja a preferált kikapcsolódási formákat, hiszen amellett, hogy a gyerekeknek korosztályonként szerveznek változatos programokat, kialakítottak olyan helyszíneket is a hajókon, melyeket csak felnőttek látogathatnak.

A flotta kicsi mérete ellenére - jelenleg 3 hajóból áll, épül a 4. - az utóbbi években többször is a világ egyik legjobb hajótársaságának választották az utazók.


Ha egyedi élményekre, színvonalas kiszolgálásra és valódi kikapcsolódásra vágyik, nem szabad kihagyni a hajótársaság útjait! 

 

 


Miért éppen a Disney Cruise Line?

Hányféle hajón töltött vakációt képzelhetünk el? Ha belegondolunk, számtalan változat létezhet. Ha 1 és 81 éves kor közötti családtagok utaznak együtt, mindenki másképp képzeli el a tökéletes hajóutat. Éppen ezért a nagyvonalú eleganciát és a könnyed szórakozást ötvöző Disney Magic, Disney Wonder, Disney Dream és a készülőben lévő Disney Fantasy hajókat kifejezetten a családok szórakoztatására alkották meg. Itt kicsik, tinik, felnőttek és családok is el tudnak varázsolódni!

Mind a 4 káprázatos hajó olyan létesítményekkel, azaz éttermekkel, night klubokkal, üzletekkel és rekreációs lehetőségekkel dicsekedhet, amelyek felejthetetlen vakációt garantálnak.

 

Tágasabb kabinok

A korábban megismert hajótársaságoktól eltérően tágasabb kabinokkal találkozhatunk a Disney hajók fedélzetén. Már a belső kabinokban is van alsó pótágy, és vannak olyan, kifejezetten a családok számára kialakított kabintípusok, ahol akár 5-6 fő is kényelmesen elfér. A fürdőszobák nagyobb alapterületéből adódóan már kád is van bennük! A Disney Dream és a Disney Fantasy beslő kabinjait azok is nyugodtan foglalhatják, akik korábban az esetleges bezártsági érzés miatt ezt nem merték megtenni: a kabin végében egy virtuális ablak található, ahová kamerákkal rögzített külsö élő képet vetítenek, így olyan érzése van az utazónak, mintha ablakos kabinban lenne.

 

Középpontban az aktivitás és a család

A könnyed szórakozást ígérő, profi szervezésű gyerekprogramok a kalandok világába repítik a kisebb és nagyobb aprónépet is. 5 korosztály számára érhetők el a programok 3-tól 17 éves korig, életkotnak megfelelő, kreativitást, ügyességet, tudást igénylő vagy éppen azokat fejlesztő változatban. A legkisebbek számára pedig külön díj ellenében vállalnak gyermekmegőrzést (3 éves korig), és újdonság a korábbi tapasztalatokhoz képest az is, hogy már 3 hónapos kortól fel lehet szállni a Disney Cruise Line hajóira! A gyerekprogramok reggeltől estig nyújtanak felhőtlen szórakozást, ezalatt a szülők is megtalálhatják a nekik kedvező lehetőségeket. A hajók kifejezetten felnőttek számára elkülönített részei a nyugalom valódi oázisai, itt néhány órára tényleg ki lehet kapcsolódni, fel lehet frissülni. Ilyenek pl. a fitnesz terem, a wellness központ, a solarium (napozóterasz), a night klubok és néhány étterem is.

Találunk a hajókon természetesen olyan létesztményeket is, ahol az egész család jól érezheti magát, legyen az mozi, közös vacsora, parti, családi klub vagy pihenés a medencék körül.

 

Étkezés lehetőségek széles tárháza

Legyen szó hagyományos menüvacsoráról, bőséges büféről, meghittebb, különlegességeket kínáló kis étteremről, pizzériáról vagy kávézóról, a Disney Cruise Line hajóin szinte a nap 24 órájában talál magának finomabbnál finomabb falatokat! Csak a Disney Cruise Line-nál elérhető szolgáltatás, a "rotational dining", amelynek keretében a vacsorákat minden nap más, tematikus étteremben költhetik el, a pincércsapat azonban ugyanaz, így biztosítva, hogy mindenki kívánsága kérés nélkül teljesüljön.

 

Szórakozás a nap 24 órájában

Látványos és színvonalas musical előadások a színházteremben, először futó Disney filmek (akár 3D-ben is), móka és fotózkodás Disney karakterekkel, koktélok a hangulatos bárokban, izgalmak a kaszinóban – tartalmas programok egész sora közül választhat.

 

 

A Disney Cruise Line által szervezett utazásokon a részvételi díj a következőket tartalmazza:

 • elhelyezést a kiválasztott kabinkategóriában
 • a hajón teljes ellátást és korlátozott italfogyasztást
 • a hajón található szórakoztató- és sportlétesítmények nagy részének használatát


A Disney Cruise Line által szervezett utazásokon a részvételi díj nem tartalmazza:

 • a kikötőbe jutás költségeit,
 • kikötői illetéket,
 • az útlemondási biztosítást (2 %)
 • az esetlegesen felmerülő vízumköltségeket,
 • az italfogyasztás egy részét,
 • a személyes kiadásokat (pl. telefon, minibár, stb),
 • a borravalót a hajóút végén (12 USD/fő/éj),
 • a szárazföldi kirándulásokat, amelyek a helyszínen fizethetők be


A Disney Cruise Line hajók kabinjainak általános felszereltsége:

 • plazma TV
 • széf
 • telefon
 • hajszárító
 • hűtőbox
 • egyénileg szabályozható légkondícionáló

 

KÉRJE AJÁNLATUNKAT!


Disney Cruise Line hajótársaság flottája

 Építés éveFelujítás éveBruttó tömegUtaskapacitás 
Hosszúság
Disney Fantasy2012 130.000 t4.000 fő340 m
Disney Dream2011 130.000 t4.000 fő340 m
Disney Wonder1999200983.000 t2.700 fő294 m
Disney Magic1998201084.000 t2.700 fő300 m

DISNEY DREAM és DISNEY FANTASY

Családi hajózás a Disney mesehőseivel

 

Alapadatok :

Építés éve: Disney Dream 2011., Disney Fantasy 2012. 
Bruttó tömeg: 130.000 tonna 
Hosszúság: 340 méter 
Szélesség: 42 méter 
Fedélzetek száma: 14 
Kabinok száma: 1.250 
Utaskapacitás: 2 fős elhelyezésnél: 2.500 fő, max. utaskapacitás: 4.000 fő 
Személyzet létszáma: 1.458 fő

 A DISNEY DREAM 2011 januárjában szállt tengerre, ikertestvére, a DISNEY FANTASY 2012 márciusában indul első útjára.

Fedélzetükön színház és éttermek, legfelső emeletén pedig a DISNEY DREAM /FANTASY legjobban várt látványossága, az AquaDuck található, amely a vízicsúszda és a hullámvasút élményét nyújtja majd. 

Az AquaDuck 765 méteren, a hajó oldalára is kifutó, átlátszó csőben ötvözi a hullámvasút és a vízi csúszda élményeit. 10 ezer liter víz segítségével körülbelül 20 métert lehet megtenni 1 másodperc alatt. 

A majdnem másfél percig tartó út ingyenesen vehető igénybe, ha magasabbak vagyunk 122 centiméternél. A hullámzást, az emelkedőket és bukkanókat tetézve a csúszda egyes szakaszain éjszakát imitálva változnak a fényviszonyok.

Mickey egér alakú medence a kisgyerekeknek, Némó vízi játszótér, sportpályák, 16 számítógépes interaktív játékállomás, hatalmas 3D-s mozi áll a vendégek rendelkezésére. Rendkívüli az az LCD képernyő, amely az arra tévedő gyermeket animálja és néhány pillanatra behelyezi például aBambi mese környezetébe. Sőt, újdonságként az LCD képernyőn keresztül egy mikrofon segítségével beszélgetni is tudnak a mesekarakterekkel, akik válaszolnak a kérdésekre. Előzetes bejelentkezésre, külön díjazásért „bölcsődét” is találunk, ahol a legkisebbeket is biztos kezek között tudhatjuk (3 hónapostól 3 éves korig).

Emellett vannak kifejezetten felnőttek számára kialakított terek (bár, éttermek, színház, éjszakai klubok, szalon, SPA, fitnesz), ahol szinte minden megtalálunk, ami egy óceánjáró hajótól elvárható.

 

A DISNEY DRAM és a DISNEY FANTASY jelentős műszaki újdonsága a virtuális hajóablak : nagyfelbontású kamerákkal a hajó belsejében elhelyezett, olcsóbb kabinok ablakára vetítik a képet, amelyet a tehetősebb utasok a maguk külső kabinjaiból látnak.

DISNEY MAGIC és DISNEY WONDER

Családi hajókázás a Disney mesehőseivel

 

Alapadatok:

Építés éve: Disney Magic 1998, felújítva: 2010., Disney Wonder 1999, felújítva 2009. 
Bruttó tömeg: Disney Magic 84.000 tonna, Disney Wonder 83.000 tonna 
Hosszúság: Disney Magic 300 méter, Disney Wonder 294 m 
Szélesség: 32 méter 
Fedélzetek száma: 11 
Kabinok száma: 875 
Utaskapacitás: 2 fős elhelyezésnél: 1.750 fő; max. utaskapacitás: kb. 2.700 fő 
Személyzet létszáma: 950 fő

A 10 700 m2-es Vista Spa teljes feltöltődést ígér, a sport fedélzeten minden korosztály megtalálja kedvenc elfoglaltságát. Találunk itt Mickey egér alakú medencét a kisgyerekeknek, de van a családoknak és külön a felnőttek számára is fenntartva medence.

Bár a hajó egyértelműen a gyerekek igényeinek a kiszolgálását célozza, de nem feledkeztek meg a felnőttek kikapcsolódásáról sem: kávézók, sport bár, koktélbár, karaoke, diszkó, színház, 3D filmek, exkluzív étterem várja a felnőtteket, amíg a gyerekek önfeledten szórakoznak, vagy a kabinban pihennek.

A hajó kabinjait úgy alakították ki, hogy a családok számára is kényelmesek és tágasak legyenek.Comments