DÉL-AFRIKA SZAFARI

 MAGYAR IDEGENVEZETŐVEL - SOK PROGRAMMAL, MELYET AZ ALAPÁR TARTALMAZ!

Séta oroszlánokkal vagy gepárdokkal, Csimpánz Éden, Elefánt farm, Krokodil farm, Aranybánya, Víziló- és keselyű etetés, Krüger Park szafari

1. nap

Elutazás Budapestről menetrend szerinti járattal 1 átszállással Dohában (Quatar Airways légitársasággal).

2. nap: Johannesburg, Nelspruit
Megérkezés a reggeli órákban Johannesburgba. Találkozás idegenvezetőnkkel a reptéren, majd ezt követően transzfer Nelspruitba. A szállás elfoglalása (Nomndeni Lodges 4* - itt 3 éjszakát fogunk eltölteni). Azt követően megcsodálhatjuk a 159 hektáron elterülő Botanikus kertet, ahol több mint 600 dél-afrikában őshonos és 2000 betelepített növényfajtát ismerhetünk meg, valamint sétálhatunk az esőerdőben. A kertből tökéletes kilátás nyílik a Krokodil folyóra. Szabadprogram, majd vacsora a szállodában.

3. nap: Barberton, Kaapsehoop, Nelspruit
Ellátogatunk a Csimpánz Édenkertbe, ahol megmentett illetve árva csimpánzokkal találkozhatunk. A másfél órás program keretében megtudhatjuk, hogy melyik csimpánz milyen körülmények között élt, mielőtt bekerült a speciális gondozást és rehabilitációt biztosító parkba, megismerhetjük szokásaikat és megfigyelhetjük a viselkedésüket.
Ellátogatunk egy aranybányába, ahol kipróbálhatjuk, hogy kezdetben miként mosták az aranyat. A túravezető segítségével sétálhatunk az aranybánya szűk, sötét járataiban (gumicsizmát és lámpát biztosítanak).
Azt követően betekintünk egy krokodil farm életébe, tanulmányozhatjuk a viselkedésüket, megtudhatunk mindent a krokodilokról, aki elég bátor kerítés nélkül is szemügyre veheti őket. Visszautunk során megcsodáljukKaapsehoop páratlan szépségét, a vadlovakat, elmehetünk egy rövid hegyi sétára vagy gyönyörködhetünk a tájban. Visszautazunk a hotelbe, ahol elfogyasztjuk a vacsorát.

4. nap: Hazyview, Sabi, Nelspruit
Elmegyünk egy elefánt farmra, ahol megtudhatjuk miként élnek, milyen tulajdonságokkal rendelkeznek. Azt követően személyesen is találkozhatunk velük, megfoghatjuk a bőrüket, a talpukat, a farkukat, kaphatunk tőlük egy igazi puszit is az arcunkra, megfoghatjuk az ormányukat és sétálhatunk velük. Fakultatív programkéntlovagolhatunk elefánt háton (11.900.-Ft/fő).
Megnézünk egy tradicionális Shangaan falut, ahol találkozunk a törzsfőnökkel és a varázslóval is. Betekintést nyerünk a szokásaikba, az életmódjukba, a szertartásokba és a történelmükbe egyaránt. Megtekintünk néhányvízesést, majd visszaindulunk a hotelbe és elfogyasztjuk a vacsorát. 

5. nap: Panoráma út, Hoedspruit
Bejárjuk a Panoráma útvonalat: Blyde River Canyon (a 3. legnagyobb kanyon a világon),  God’s Window(elegendő lenézni a meredek lejtőn és megértjük, miért hívják így), Three Rondavels. Ebéd a Forever Resort éttermében. Meglátogatjuk Jessica-t, a szelíd vízilovat és aki szeretné meg is etetheti. Majd tovább indulunk új szálláshelyünk felé a Kokkarieba 4*-os vendégházba Hoedspruitba, ahol megvacsorázunk. Itt fogunk eltölteni 2 éjszakát.

6. nap: Timbavati, Hoedspruit
Korán reggel elindulunk a szállodából, hogy oroszlánokkal vagy gepárdokkal sétáljunk (a vadőr döntése alapján), csodálatos élményekkel gazdagodva a séta után elfogyasztjuk a reggelit. Ellátogatunk egyrehabilitációs központba, ahol ápolásra szoruló, sérült vagy mérgezett vadállatokkal találkozhatunk (oroszlán, vadkutya, hiéna, gepárd, leopárd, szervál, különféle madarak). Aki elég bátor a saját kezéből etethet dögkeselyűt.
A délutáni órákban elindulunk szafarizni a Motswari privát vadrezervátumba, ahol nagyon nagy esélyünk van arra, hogy az öt legnagyobb állatot lencsevégre kapjuk (elefánt, oroszlán, orrszarvú, leopárd, bivaly). Napnyugtakor a szabadban piknikezünk, elfogyasztunk egy üdítőt, bort. A szafarit követően megvacsorázunk, majd visszaindulunk a szállásra, Hoedspruitba.

7. nap: Krüger Park
Tovább utazunk a Krüger Parkba itt fogjuk eltölteni az utolsó 3 éjszakát. Elfoglaljuk a szállást, majd ezt követően szafarizni indulunk, este vacsora és szállás a Krüger Parkon belül.

8-9. nap: Krüger Park
Reggeli után indulunk szafarizni. Este vacsora, szállás a Krüger Parkon belül.

10. nap
Reggeli, a maradék időben egy kis szafarizás és haza utazás.

11. nap
Érkezés Budapestre.


Megjegyzés

Az ár tartalmazza (599.900Ft / fő):
- a repülőjegyet
- transzfert
- magyar idegenvezetést
- félpanziós ellátást
- 5. napon az ebédet
- 3 éj szállást Nelspruitban (4*-os Nomndeni Lodges-ban), 2 éj szállást a 4*-os Kokkarieba Vendégházban, 3 éj szállás a Krüger Park területén. 
- belépődíjakat (csimpánz park, botanikus kert, aranybánya, krokodik farm, elefánt farm, Shaangaan falu, vadállatokkal történő reggeli séta, rehabilitációs központ (Moholoholo - keselyű etetés kézből), szelíd viziló etetése, szafari programok.

Az ár NEM tartalmazza:
- reptéri illetéket (99.800.-Ft/fő).
- stornó biztosítást (1,5%),
- betegség-, baleset- és poggyász biztosítást (8.990.-Ft/fő).
 
 
Comments