Baleár szigetek

 

Gondolná Ön, hogy ezeken a népszerű nyaralószigeteken mennyi remek régi műemlék, látnivaló található? Az ősi templomok, várak, kolostorok mellett változatos tengerpart gyönyörködteti az utazót.

1. nap: utazás repülővel Mallorcára, szállás elfoglalása, pihenés El Arenal aranyló homokfövenyén, fürdőzés

2. nap: MALLORCA NAGY SZIGET-TÚRA hajóval és busszal

Egy felejthetetlen kirándulás Mallorca vadregényes hegyvidékébe és tengervilágába. Busszal utazunk a Tramuntana hegység szerpentines párkányútján egészen a fenséges La Calobra kanyonig. Séta különleges környezetben a kanyon lábánál, ahol a Parreis folyó a vadregényes szurdok völgy bôl a nyílt tengerbe ömlik. Innen hajóút vezet a romantikus sziklás hegyvonulat mentén Puerto Soller festői kagyló alakú kikötőjébe. Busszal tovább panorámás úton hegyi falvak (Deia) mentén, fotószünet egy tengeri kilátónál, Valdemossa - Mallorca legszebb hegyiműemlékvárosa (zegzugos utcák, templomok, paloták).

3. nap: FORMENTOR-túra (fakultatív)

pihenés, egyéni szabadidő, vagy hajózás a lenyugöző Formentor- félszigetre, pihenés a festői Formentor öbölben, hegyi kilátóhelyek káprázatos körpanorámával. Hajóval utazunk tovább Formentor hegylánca és tagolt partvonala mentén Port de Pollenca látványos kikötőjéig vagy szabadidő El Arenalban - pihenés a híres üdülőváros sétányain.

4. nap: Palma de Mallorca - félnapos vezetett program

Helyi járattal utazunk a sziget fővárosába. Palma de Mallorca óvárosának és csodás műemlékeinek megtekintése a kék tenger vonzásában: gótikus katedrális (kívülről), kori vár, arab fürdők, St. Francesco, városháza, tőzsdepalota. Du. lehetőség van egyéni múzeumlátogatásra Palma-ban(Bellver kastély, Almudaina).

5. nap: IBIZA város

reggel hajóval utazás Ibizára. Du. felkeressük az UNESCO világörökség részéhez tartozó festői szépségű Ibiza óvárost, amely fehér házsorával, válaszfalaival körbeöleli kikötőjét. A felsővárosban: katedrális, vártornyok pazar kilátással.

6. nap: pihenés, fürdés Es Canar üdülővárosban vagy FORMENTERA sziget felfedezése (fakultatív) Gyorshajóval átutazás La Sabina kedbes kikötőjébe. Formenterán megtekintünk egy jellegzetes falvat (EL Pilar), és sólepárlót. Pihenés, szabadidő a sziget legszebb strandján.

7. nap: IBIZA szigettúra

Felkeressük a „Fehér sziget" néhány elbuvölő kis falvát, ahol tipikus ibizai templomokat, tereket láthat az utazó. Szépen helyreállított citadella Santa Eulalia-ban. A legszebb öbölben séta- és fotószünetek, kilátással az egyik jelképnek számító fenséges Es Verda sziklaszirtre; Les Salinassólepárlók. Meglátogatjuk Es Cana híres „Hippy piacát". Késő este indul a komphajó Ibiza kikötőjéből. Éjszaka a hajón superior, dönthető ülésekben.

8. nap. Palma kikötőjéből transzfer a reptérre; utazás haza délelőtt.

 

 
Comments