Ausztria városlátogatás

Bajorországi kirándulással

1. nap: úton Salzburg felé (kb. 560 km)
Indulás Budapestről a kora reggeli órákban Győr - Hegyeshalom - Bécs útvonalon, majd az első program a Bécsi erdő nevezetességei. Először a Hinterbrühl-ben lévő Seegrottében (tavas barlang) tesznek látogatást. Egykori gipszbánya üregeiből áll, ahol egy tó is található, amelyen motorcsónakkal szállítják a látogatókat. Ezt a sejtelmes föld alatti világot kihasználták már repülőgép összeszerelésre és filmforgatásra is. A következő program a közeli Heiligenkreutzban lévő, a Bécsi erdő legrégibb és legszebb műemlék együttese, a cisztercita apátság. Az apátság épületegyüttesének megismerésén kívül, betekintést nyernek a szerzetesek évszázadokkal ezelőtti életébe is. Továbbutazás a Salzburg térségében található szálláshelyre, vacsora a szálláson. (2 éj)

2. nap: Bajorország - Meseország (kb. 320 km)
Ezen a napon az elragadó bajor vidékkel ismerkedhetnek meg. A berchtesgadeni hegyek mellett elutazva, elsőként a bajor tengernek is nevezett Chiemsee tavon lévő Neues Schloss am Herrenchiemseet mutatjuk be �-nöknek. Ezt a kastélyt II. Lajos bajor király építette, példaképének XIV. Lajos versaillesi kastélyának a mintájára. Az álmait hajszoló király soha nem élhette meg ennek a kastélynak a befejezését, mert lemondatását követően öngyilkosságot követett el. A kastélyt a Herreninselre építette egykoron a király, ahová hajóval jutnak át. A tündérkirály birodalmából továbbutazás az Isar partján elterülő bajor fővárosba, Münchenbe. Itt buszos és gyalogos városnézés keretében ismerik meg a város legfőbb látnivalóit: Károly kapu, új és régi városháza a Marien Platzon, Freuenkirche a város egyik legrégibb és legnagyobb temploma, Mária oszlop, Olimpiapark. A városnézést követően lesz idő szabadprogram eltöltésére is. Visszautazás a szálláshelyre.

3. nap: Salzburg és búcsú Ausztriától (kb. 550 km)
Reggelit követően a turisták Mekkájának nevezett Salzburg következik, amely csodálatos fekvésével és műemlékekben gazdag belvárosával méltó erre a címre. A Salzach folyón átívelő hidak egyikén jutnak be a műemlékekben gazdag egykori érseki városba. A csodaszép épületek hirdetik Salzburg egykori gazdagságát, amelyet a „fehér aranynak” a sónak köszönhetett, amelyet a közeli sóbányákból bányásztak. Ezen felül a város neve összeforrott a zenével, köszönhetően többek között Mozartnak is, aki itt született. Városnézés (Dóm, Hercegségi Palota, Mozart szülőháza, Városháza,). Ezután a Salzkammerguti régiónak egyik gyöngyszemébe, a Traunsee partján található Gmundenbe látogatunk, mely a tóra épült Ort kastélyáról és kerámiairól vált híressé. Budapestre érkezés az esti órákban.

Ellátás: reggeli 

Elhelyezés: **/*** panzióba, 2-3 ágyas összkomfortos szobában 

Utazás: légkondicionált autóbusszal 

 
 
 
 

 

 
Comments