Ausztrália-Új-Zéland-Francia Polinézia

 

 

Ausztrália – Új-Zéland – Francia Polinézia

Melbourne - Cairns – Ayers Rock –  Sydney -Queenstown – Rotorua – Auckland – Tahiti - Moorea 

22/23 nap – csoportos utazás

 

Időpont: 2011.november 7-28.

Szállás:  4* szállodákban

Ellátás:   reggeli, valamint a program szerint

Min. létszám: 14fő

A csoportot magyar idegenvezető kíséri.

 

1. nap / november 7. / Budapest – Melbourne

07.15 Elutazás Budapestről európai és ázsiai átszállással az ausztráliai Melbourne-be.

 

2. nap / november 8. / Melbourne

Érkezés Melbourne-be a késő esti órákban (22.25). A transzfer a szállodába, a szobák elfoglalása, könnyű snack vacsora bekészítve a szobákba, szállás.

 

3. nap / november 9. / Melbourne

Reggeli után félnapos városnézés Melbourne-ben: a városban egymás mellett találjuk modern nagyváros felhőkarcolóit, a kortárs művészeteket és a kulturális örökség szép régi épített emlékeit. Hívogató kávéházak, nagyvárosi éttermek színes parkok és hangulatos csatornák, folyók, mozgalmas, széles sugárutak teszik élettelivé. Legfontosabb látnivalói: Szt. Pál katedrális, régi történelmi épületek, Színház, Városháza, Királyi Kiállító Központ, Eureka torony, Szövetség tere. 

14.00 órakor utazás a Phillip szigetre (140 km): évente több mint 305 millióan látogatják a 29 km hosszú, 9 km széles szigetet, remek strandok és kiváló szörf helyek találhatók és élvezhetők az év minden szakában. A sziget egyben nemzeti park, több ezer apró termetű pingvin természetes élőhelye (ezek a kicsi állatok alig 60 cm magasak, súlyuk 1 kiló), minden este naplementekor érkeznek a partra a napi halászatból kitotyognak a partra és a homokdűnéken pihennek. A rezervátumban rajtuk kívül fókák, koalák, kenguruk és wombatok is láthatók itt nagy számban. Vacsora, majd visszautazás Melbourne-be az esti órákban, szállás.

 

4.nap / november 10. / Melbourne- Cairns

Reggeli a szállodában, transzfer a repülőtérre, 09.35-kor repülés Cairnsbe. Érkezés 12.00 órakor, transzfer a szállodába, a szobák elfoglalása. Rövid városnézés.

 

5. nap / november 11. / Cairns

Reggeli után kirándulás az „Ocean Spirit Cruises” társasággal Michaelmas Korallzátonyhoz, amely változatos tengeri élővilággal büszkélkedik. Fürdési és búvárkodási lehetőség. Trópusi büfé ebéd, élő zene a hajón. Visszautazás Cairnsbe, szállás.

 

6.nap / november 12. / Cairns

Reggeli után kirándulás Kurandába, mely nagyon kedvelt célpont az Ausztrál Északon. Freshwater Állomásról indulunk a hires Kuranda vasúttal. Az út az ország egyik leggyönyörűbb esőerdő vidékén vezet; megállunk Barron Gorge-ban, átmegyünk a Stoney Creek hídon, végül megérkezés Kurandába, ahol meglátogatjuk a híres Kuranda Piacot. Felvonóval emelkedünk az Unesco Világörökség védelme alatt álló esőerdő fölé.

Megérkezünk a Tjapaki Aboriginal Nemzeti Parkba, ahol megismerkedünk Ausztrália őslakosainak kultúrájával, akik ebéddel is vendégül látnak. Visszatérés a szállodába.

 

7. nap  / november 13. /Cairns- Ayers Rock

Reggeli után,transzfer a repülőtérre, utazás 10.35-kor Ayers Rock-ba, érkezés 12.50-kor,  majd transzfer a szállodába, szobák elfoglalása után kirándulás az Olga hasadékhoz. Visszatérés Ayers Rockba, megnézzük a feledhetetlen napnyugtát egy pohár pezsgővel és falatkákkal. Szállás Ayers Rock-ban.

 

8. nap / november 14. / Ayers Rock- Sydney

Hajnalban megnézzük a napfelkeltét az Uluru-nál, itt reggelizünk, utána transzfer a repülőtérre és utazás Sydneybe. Rövid városnézés, majd bejelentkezés a szállodába. Szállás Sydneyben.

 

 

 

9. nap / november 15. / Sydney

Reggeli után félnapos városnézés: először felkeressük Sydney északi tengerpartját és strandjait, majd a történelmi „Rocks” városrészt, ahol Ausztráliát alapították. Végül a híres híd, a Harbour Bridge megtekintése, majd az Operaház meglátogatása következik. Innen indulunk egy ebéddel egybekötött hajózásra. Választhatóan séta vagy transzfer vissza a szállodába.

 

10. nap / november 16. / Sydney-  Queenstown, Új-Zéland

Reggeli után transzfer a repülőtérre, repülés (8.40-13.40) Új-Zélandra. Városnézés Queenstown-ban, a déli sziget legnagyobb városában és környékén, a Wakatipu-tó partján fekvő, patkó formájú öbölben. Pihenő a Kawarau hídnál, a bungy jumping szerelemeseinek találkozóhelyénél, ahonnan csodálatos kilátás tárul a vidékre. Látogatás Arrowtown bányászvárosban, ahol az 1862-ben arany lelőhelyet találtak. Ma is láthatók az aranyláz idejében épült házak, melyeket felújítottak, néhányat közülük használnak is. Queenstown különlegesen változatos vidéke nem csak a déli sziget, de világ egyik leggyönyörűbb tája. Szállás Queenstown-ban.

 

11. nap / november 17. /  Queenstown - Milford Sound

A korai reggeli után kirándulás a Wakatipu-tó mentén, buja természet és zöldellő farmok mentén a Fiordland Nemzeti Parkba, bükk erdőkön keresztül az Eglington-völgybe, majd a Hollyford-völgybe, innen leereszkedve a Homer-alagúton keresztül Milford Soundba. Festői vidéke Új-Zéland déli szigetének. Útközben több helyen lehetőség van megállni, fotózni, gyönyörködni a természet szépségében. Milford Soundban másfélórás hajókirándulás büfé ebéddel: a jégkorszaki gleccserek által kivájt szoros 10 mérföld hosszan ékelődik be a Tasmán-tengerből a szárazföldbe. A függőleges, meredek hegyfalak toronyként emelkednek a víz fölé, és hatalmas vízesések – Striling Falls - zúdulnak alá a fjordba. A szorost uralja a Mitre Peak hegy csúcsa. Visszautazás Qeenstownba, szállás. Este a szálloda bekészíti a másnapi reggeli csomagot.

 

12. nap / november 18. / Rotorua

Transzfer a repülőtérre, utazás (7.35-10.40) Rotoruaba, Új-Zéland hőforrásokban leggazdagabb területének fővárosába. A város egy vulkanikus hasadék mentén fekszik, amely 200 km hosszan nyúlik a White Island-tól a partok mentén a Taupo-tóig, valamint a Tongariro Nemzeti Park és az északi sziget központi fennsíkja irányában. Rotorua hangulatos nyaralóhely, ahol a polinéz emberek és a maori kultúra hatása érezhető a kulturális és szórakoztató programokban.

Transzfer Te Puia-ba, látogatás egy maori model faluba,  Thermal Reserve-be, ahol jelentős geotermikus aktivitás észlelhető folyamatosan. Termálvíz források, forró, fortyogó iszapmedencék találhatók itt, mely jellemző a sziget központi vidékére. Később felvonóval utaznak a Skyline étterembe, majd transzfer a hotelbe.

Este hangulatos maori hangi (vacsora) zenével és táncbemutatóval. Szállás Rotoruaban.

 

13. nap / november 19. / Rotorua- Waitomo- Auckland

Reggeli a szállodában, utazás Rotoruából a Mamaku Ranges és Fitzgerald Glade sűrű erdős vidékén keresztül Waitomo barlangokhoz, ahol változatos mészkőformákat láthatunk, meleg vizű barlangokban csónakázunk. Továbbhaladunk Waikato megye vidékein (vulkanikus talajú termőföldek, gazdaságok, kertészetek) Ngaruawahia kisvárosba, majd tovább Bombay Hillsbe, Manukauba, majd Aucklandbe,  a „Hajósok Városába”, egy modern nagyvárosba a Tasmán-tenger és a Csendes-óceán közötti földszoroson. Érkezéskor rövid városnézés és pihenő az Eden-hegyen, ahonnan magával ragadó kilátás nyílik a városra és környékére. Szállás Aucklandben.

 

14. nap / november 20. / Auckland – Hauraki-öböl

Reggeli után transzfer a kikötőbe, behajózás a Fullers Cruise centerben, hajókirándulás egy modern Fullers katamaránnal Auckland-i Hauraki-öbölben; az öböl felől megismerkedünk a város, a kikötő és a környék legszebb látnivalóival. Ebéd egyénileg, majd látogatás a világon abszolút egyedülálló Kelly Tarlton’s Vízivilágban, ahol víz alatti folyósókon csodálhatjuk a tenger különleges állatvilágát.

Szállás Aucklandban.

 

15.nap / november 21. / Auckland - Tahiti

Reggeli, szabad idő, transzfer a repülőtérre, repülés Tahitire (10.00-16.10 -1nap). Az időeltolódás miatt nyerünk egy éjszakát, azaz 20-án érkezünk Tahitire. Érkezéskor transzfer a kikötőbe, utazás hajóval Moorea szigetére. Transzfer a szállodába, a szobák elfoglalása.

 

16. nap / november 21. / Moorea

Reggeli után szabad program, üdülés, pihenés a tengerparton.

 

17. nap / november 22 . / Moorea

Pihenés, üdülés Mooreán.

 

18. nap / november 23. / Moorea

Pihenés, üdülés Mooreán, fakultatív porgamok.

 

19.nap / november 24. / Moorea- Tahiti

Délután hajótranszfer Tahitire, majd rövid szabadprogram egyénileg. Este transzfer a repülőtérre.

 

20.nap / november 25. / Tahiti

Éjjel 02.00-kor hazautazás több átszállással.

 

21-22-23. nap / november 26-27- 28. / Repülőn

Érkezés Budapestre november 28-án déli órákban.

 

Részvételi díj:              1.835.000,-Ft/fő

 

Felárak:

Egyágyas szoba felára            390.000,-Ft

Repülőtéri illeték                   cca. 205.000,-Ft

Útlemondási biztosítás:           27 525 Ft/fő,  (egyágyas szoba esetén: 33.375 Ft/fő)

Baleset, betegség- és poggyász biztosítás: QBE Atlasz Assist

Classic: 10.560 Ft/fő,                         Premium: 13.860 Ft/fő,                       Privileg: 17.600 Ft/fő

 

Részvételi díj tartalmazza: nemzetközi és belföldi repülőjegyeket, 17 éjszakai szállást, reggelit, a program leírásban szereplő további étkezéseket, magyar nyelvű idegenvezetést, helyi transzfereket, belépőket,

A részvételi díj nem tartalmazza: repülőtéri illetéket, biztosításokat, fakultatív programokat.

A részvételi díj és a repülőtéri illeték az árfolyamváltozás függvényében változhat.

 

Fakultatív programok Mooreán: 

1. Félnapos szigettúra Mooreán                                              60,-EUR/főtől

A program során megismerkedünk a sziget történelmi és kultúrális emlékeivel, flórájával, faunájával, látogatás egy polinéz faluban.

 

2. Tiki Village - polinéz vacsora                                105,-EUR/főtől

Polinéz táncbemutató, vacsora zenével, borkóstolóval.

 

3. Naplemente a lagúnákon                                        62,-EUR/főtől

Kényelmes katamarán fedélzetéről gyönyörködhetünk a naplementében a Moorát körülvevő

Lagunán, a Cook-öbölben.

 

4. Delfin- és bálnales – félnapos kirándulás              69,-EUR/főtől                        

A kirándulást tapasztalt delfin- és bálnaszakértő vezeti, akitől értékes és érdekes információkat

tudunk meg az óceán élővilágáról, elsősorban a delfinek és bálnák előfordulásáról, tulajdonságairól.

A program nyílt vízi túra, jó úszóknak ajánljuk.

 

5. Egész napos kirándulás Bora Borára                                  495,-EUR-tól

Utazás repülővel Bora Borára, körutazás a szigeten, ebéd, visszautazás Mooreára az esti órákban.

A program ára az aktuális repülőjegy áraktól és illetékektől függően változhat.

 

6. Félnapos városnézés Tahitin                                              56,-EUR-tól

Látogatás Tahara’a kilátónál, Venus point, Arahoho, a vízeséseknél, Gauguin Múzeumban, a Vaipahi kertek és Mara’a Fern barlangoknál.  (A program kiegészítése vacsorával: +78 EUR-tól)

A kirándulások tartalmazzák a transzfereket és az idegenvezetést.

 

 

 

 

 

Emelt kategóriájú szoba felára Mooreán a Sofitel Ia Ora Beach Resortban :

 

1./ Luxury beach bungalow: 

     Egyágyas szobában: 150.000,-Ft/fő

     Kétágyas szobában:   75.900,-Ft/fő

 

2./ Superior water bungalow  : 

     Egyágyas szobában: 212.000,-Ft/fő

     Kétágyas szobában:  106.000,-Ft/fő

 

3./ Luxury víz feletti bungalow  : 

     Egyágyas szobában: 259.000,-Ft/fő

     Kétágyas szobában: 129.000,-Ft/fő