USA - Keleti-Part

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
                                           
 
 
 
1. nap: Boston

Elutazás Budapestről egy európai átszállással Bos­tonba, érkezés a kora esti órákban (helyi idő szerint). Szállás Boston környékén (2 éj).

2. nap: Boston, Plymouth

Városnézés Bostonban, az Egyesült Államok egyik legszebb városában. Az amerikai nagyvárosok közül talán Boston emlékeztet legjobban az angol vá­ro­sokra. Joggal szokták az amerikai függetlenség böl­cső­jének is nevezni, a városközpont jópár történelmi épülete emlékeztet a függetlenségi háború idő­sza­kára.
Délután szabad program Bostonban, vagy:
Fakultatív program: Félnapos kirándulás a bájos Plymouth városkába, ismerkedés Amerika tör­té­nel­mé­nek kezdeteivel. Itt kötött ki 1620-ban az első angol telepeseket szállító hajó, a Mayflower, melynek mása Plymouth kikötőjében áll és látogatható. A város mellett található Plimoth Plantation skan­zen­együttes nagyszerű képet ad a korszak viszonyairól, bemutatva a korai telepesek és az indiánok életét is. A hatás úgy válik teljessé, hogy a rekonstruált fa­lu­ban korabeli ruhákba öltözött emberek élik (játsszák) az eredeti lakosok mindennapjait.
A fakultatív program ára: 13.200 Ft (belépődíjjal) – garantált indulás. A fakultatív programot azon uta­sa­ink­nak ajánljuk, akik szeretik a történelmet.

3. nap: Newport, New Haven

Délelőtt utazás egy hangulatos tengerparti üdülő­városba, Newportba, mely tele van szebbnél szebb XIX. század végi kastélyokkal. Közülük a leghíresebb a "The Breakers", egy pazarul berendezett, 70 szo­bás, neoreneszánsz stílusú kastély, melyet a magyar kötődésű Vanderbilt család építtetett. A kastély meg­te­kin­tése után továbbutazás New York felé. Útközben New Havenben ismerkedés a vi­lág­hírű Yale Egyetem történelmi épületeivel. Itt tanult többek között mindkét Bush, és Clinton elnök is. Szállás New York kör­nyé­kén (2 éj).

4. nap: New York

Egész napos városnézés a szuperlatívuszok vá­ro­sá­ban. A városnézés fénypontját jelenti majd egyrészt a panoráma a város legmagasabb felhőkarcolójának, az Empire State Buildingnek a tetejéről, másrészt a hajókirándulás a Szabadság-szigethez, ahol a város jelképe, a monumentális Szabadság-szobor áll.

5. nap: New York

Szabad program New Yorkban, idegenvezetőnkkel lehetőség a Central Parkban található Metropolitan Múzeum megtekintésére (a világ egyik leggazdagabb múzeuma), illetve további nevezetességek fel­ke­re­sé­sé­re.
A késő délutáni órákban továbbutazás Phi­la­delphi­á­ba, szállás a városközpontban (1 éj).

6. nap: Philadelphia, Baltimore

Délelőtt városnézés Amerika egyik legfontosabb történelmi városában, Philadelphiában. Itt található az Independence Hall (Függetlenség Csarnoka), ahol 1776-ban aláírták a Függetlenségi Nyilatkozatot és megfogalmazták az Egyesült Államok alkotmányát is néhány évvel később (UNESCO világörökség). Délután továbbutazás a washington környéki szál­lo­dába (2 éj). Útközben ismerkedés Baltimore modern városközpontjával, séta a hangulatos kikötőben.

7. nap: Washington DC

Egész napos városnézés az Egyesült Államok gyö­nyö­rű fővárosában: Fehér Ház, Capitolium, Jefferson-emlékmű, Lincoln-emlékmű, Vietnámi Veteránok emlékműve, Arlington Nemzeti Temető stb. Délután látogatás a világhírű Nemzeti Légi és Űrhajózási Múzeumban (Amerika egyik leglátogatottabb mú­ze­uma).

8. nap: Mount Vernon, Washington DC

Délelőtt kirándulás a Potomac folyó partján található Mount Vernonba. A XVII. század végétől ez volt a Washington család birtoka, az első amerikai elnök, George Washington is itt töltötte élete legnagyobb részét. A neoklasszikus stílusban épült kúriában (Amerika egyik leglátogatottabb épülete) érdekes kiállítás mutatja be az egykori elnök életét és munkásságát. A ház körül elterülő birtokon tett séta közben lehetőség nyílik betekinteni a gazdasági épületekbe, a rabszolgák, a kiszolgáló személyzet lakrészeibe, illetve ellátogatni az elnök és felesége sírjához is. Délután szabad program Washingtonban, lehetőség további múzeumlátogatásra. Az esti órákban transz­fer a washingtoni repülőtérre, elutazás egy európai átszállással Budapestre.

9. nap:

Érkezés a Ferihegyi repülőtérre.

Szállás

7 éjszaka középkategóriájú szállodákban, 2-3 ágyas fürdőszobás szobákban.

Ellátás

7 kontinentális reggeli. Ebédet vagy vacsorát a részvételi díj nem tartalmaz. (A szállodák kör­nyé­kén, illetve a megtekintett nevezetességek közelében többféle étkezési lehetőség van, a kiválasztásban az idegenvezető természetesen segítséget nyújt.)

A reptéri illeték 2011 januárjában kb. 83.900 Ft, de ez az összeg az indulásig változhat.

A helyszínen borravalót illik adni a gép­ko­csi­vezetőnek és a helyi idegenvezetőknek. A helyiek ezt gyakorlatilag kötelezőnek tekintik. Utasonként összesen kb. 25 dollárra kell számítani.

Egyágyas felár:

106.000 Ft
 

3. ágy kedvezménye:

71.000 Ft
 

Vízum: 2008. november 17-től a magyar állampolgárok a Vízummentességi Program keretében üzleti vagy magáncélból 90 napnál nem hosszabb időtartamra vízum nélkül utazhatnak az Egyesült Államokba. A vízum­men­tes­ség egyik előfeltétele az elektronikus chipet tartalmazó, érvényes, bordó színű magyar útlevél, valamint egy "elektronikus utazási engedély" benyújtása (ennek díja 14 USD – az Amerikai Nagykövetségnek fizetendő). A régebbi nem-elektronikus, kék borítójú út­le­vél­lel rendelkező utasaink továbbra is csak vízummal utazhatnak az Amerikai Egyesült Államokba. A vízumigénylés egyénileg in­téz­he­tő. Vízumköltség: kb. 140 USD. A budapesti nagykövetség vízumigénylésre használt emelt díjas telefonszáma: 06-90-603-703. Az amerikai követség csak az interneten kitöltött és elküldött vízumkérő űrlapokat fogadja el.
További információk az elektronikus utazási engedéllyel és a vízummal kapcsolatban:
www.usembassy.hu Magyar állampolgárok esetében az útlevélnek legalább a hazaérkezés napjáig kell érvé­nyes­nek lennie.

 
 
            
 
 
     
 
RENDELJE MEG MOST!                                                                                                                                                 (AAT)