A felülmúlhatatlan Andalúzia

 

 MÓR KULTÚRVILÁG REMEKEI-ÓDON DÉL-SPANYOL KÖRÍTÉSBEN

8 NAP / 7 ÉJ 

Szédítő műemlékhalmaz - és nemcsak mennyiségileg hanem minőségben is! Mindehhez különleges tengerpartok, hegyláncok adnak körítést! Érdemes velünk tartani - és alaposan felkészülni!

1. nap: TORREMOLINOS - utazás repülővel Malaga-ba, a Costa del Sol fővárosába. Szállás elfoglalása Torremolinos híres üdülőváros központjában. Du. pihenés, fürdés a hosszú homokos strandokon ill. Torremolinos felfedezése.

2. nap: GRANADA-Alhambra-NERJA - az Alhambra Pazar palotaegyüttese a sokat fotózott oroszlános udvarral és a kapcsolódó Generalife díszkert a várost joggal tették világhírűvé; reneszánsz katedrális; séta a labirintusszerű mór negyedben (Albaicin, a katolikus királyok híres emlékműve Granada óvárosában). A Sierra Nevada oldalában utazunk a tenger felé: Nerja - festői tengerbe nyúló kiszögellésénél épült óváros, főként a páratlan Balcon de Európa panoráma sétányról nevezetes.

3. nap: MALAGA-MIJAS - Választható programként helyi közlekedéssel az Unitravel idegenvezetőjével: de. Malaga - városnézés keretében: katedrális, Alcazaba-vár, Picasso Múzeum. Du. megtekinthető Mijas, egy tipikus fehér házsorokból, terekből álló hegyi andalúz kisváros (helyi járattal)

4. nap: RONDA- MARBELLA - a Costa del Sol híres tengerparti útján haladunk nyugati irányban, majd vad hegyeken át: Ronda - egész Spanyolország legromantikusabb városának tartják a meredek kör alakú sziklapalotára épült várost, amely műemlék sokaságával várja a turistákat: arab fürdő, Spanyolország legrégebbi arénája, a mór király háza, Mondrajón Palota és a lenyugöző völgyhíd. Marbella - óvárosi séta a fehér utcákon, szabadidő a nagyvilági üdülővárosban.

5. nap: GIBRALTÁR-COSTA DE LA LUZ - Egy különleges élményt nyújt a mind a mai napig brit fennhatóság alatt álló „sziklagyarmat" megtekintése. Fakultatív program keretében látogatást teszünk, külön légkondícionált mini busszal, helyi idegenvezetéssel: a szabadon élő majmokról is elhíresült sziklánál, ahonnan rendkívüli kilátás nyílik a Gibraltári-szoroson át Észak-Afrikára; a St. Michael cseppkőbarlangjánál, valamint az Európa pontnál, majd séta a Main Street pubjai és terei mentén; anglikán templomok. Európa legdélibb pontjának érintésével (fotószünet) haladunk a festői Costa de la Luz mentén, melynek partjait már az Atlanti-óceán mossa. CONIL de la Frontera - egy elbuvölően szép andalúz kisváros: séta az óceáni promenádon és a hófehér kanyargós utcákon, bájos műemléki tereken. Szállás a Costa de la Luz parti régióban.

6. nap: CADIZ- JEREZ - a korabeli nagy felfedezésekről ismert híres kikötőváros Európa legrégebbi (főníciai) alapítású városa. Séta az óceánba nyúló földnyelvre épült óvárosban: barokk katedrális, Santa Cruz, díszes városkapu. Jerez de la Frontera - a sherry ital őshazájában megtekintjük: XII. sz. Alcazar arab fürdőkkel, impozáns katedrális, mudejar stílusú San Dionisia; szabadidő a bájos tereken; szállás Sevilla környékén.

7. nap: SEVILLA-CARMONA; az andalúz ragyogás

Sokan egész Spanyolország legkarakteresebb városának tartják - nem alaptalanul: a világhíru Giralda torony uralta katedrális, az Arany-torony a Santa Cruz negyed hófehér és virágos szűk utcái és palotái a világkiállításra épült Plaza de Espana mind rabul ejtik az utazót. Olívaligetekkel tarkított andalúz tájon utazunk: Carmona - Andalúzia jellegzetes erődített kisvárosainak gyöngyszeme (városkapuk, tornyok, ódon templomok, vár). Szállás Cordoba-ban.

8. nap: CORDOBA a Mezquita-val

Andalúzia mór-keresztény műemlékvárosában megtekintjük: Mezquita (mór eredetű káprázatos mecset oszlopok százaival, a középre beépített katedrálissal, narancsos udvar), Andalúz Ház, Alcazar (a kalifák egykori rezidenciája díszkerttel, mozaikokkal), Guadalquivir folyó régi hídja, séta a fehér város egyéb műemlékei, patio-i mentén. Délután express vonattal utazás Madrid-ba, majd transzfer a reptérre és utazás haza este.

Gibraltár fak. program: 6.900 Ft (min. 12 fő)

Elhelyezés:

  • 1 éj 4* medencés hotel Sevilla-ban
  • 4 éj Torremolinos központi 3*-os hotelben
  • 2 éj színvonalas 3* szállodákban az andalúz városokban

Ellátás:

  • 7 reggeli (ebbe 2 büfé, 5 kont. reggeli)
  • 7 fak. háromfogásos vacsora

Utazás:

  • Wizz Air menetrendi járatával Bp-Malaga, Madrid-Bp. útvonalon
  • Helyi programok (kiv. 3. nap) valamint reptéri transzferek légkondícionált külön busszal
  • AVE express vonat Cordoba-Madrid útvonalon

Idegenvezetés

Saját idegenvezetőnk mellett 2 programon Alhambra-ban és Cordoba városában helyi szakképzett idegenvezető is csatlakozik a csoportunkhoz!

   
 

 
 
Indulásnap/éjellátás/utazásárakciós 
2012.06.228/7Reggeli/209 900 Ft-tól199 900 Ft-tól
2012.09.218/7Reggeli/215 900 Ft-tól

2012.10.198/7Reggeli/209 900 Ft-tól

Comments